Tim Cook’tan, Bazı ülkelerdeki iPhone pahalılığı itirafı ve düşürme müjdesi

Apple CEO’su Tim Cook, fiyatların bazı ülkelerde gerçekten yüksek olduğunu gördük ve düşürmeye çalışacağız diyerek, hem itiraf hem de müjdeyi bir arada vermiş oldu. Ülkemizde de pahalı olan Apple ürünleri bu listeye girecek mi bilinmez ama bir şekilde asgari ücret vs. dikkate alındığında ortaya çıkan fiyatların yüksekliğinden felan birşeyler yapılacaktır diye ümitleniyoruz. 🙂

Aslında bu itirafın ardındaki esas neden iPhone satışlarındaki ciddi düşüş. Bu da şirketi farklı satış siyaseti izlemeye itiyor belli ki. Geçtiğimiz çeyrek verilerine baktığımızda %16‘lık bir düşüş var ki bu Apple açısından çok ciddi bir rakam. Bu verilerin de yıl sonuna kadar devam edeceği görüşü analistlerin dilinde. Yani satış rakamları düşmeye devam edeceği korkusu fiyatların pahalılığı konusunda bir farkındalık oluşturmuş belli ki.

Türkiye bu indirim furyasından faydalanabilecek mi bilemiyoruz. Tim Cook, gelişmekte olan ülkelerde fiyatları düşürmek için çaba sarfediyoruz dedi. Bu tür ülkelerde Apple hayranlığını daha ulaşılabilir seviyelere çekebilecekler mi yoksa ucuz iPhone‘un patlaması gibi bu da patlayacak mı bunu zaman gösterecek..

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir