Ucuz iPhone mu Geliyor?

Her ne kadar Apple sözcüsü Phil Schiller ucuz malzemeden üretilmiş düşük maliyetli ve bu bağlamda ucuz olacak bir iPhone üretilmeyeceği bilgisini vermiş olsa da daha önce yapılan açıklamalarda ters köşe yaptıkları gerçeği, bu söylentilerin gerçek olma ihtimalini güçlendiriyor.

ucuz-iphone

Apple kurucusu Steve Jobs’un ölmeden önce yaptığı bir açıklamada 7 inç ekran boyutuna sahip bir iPad’in hiçbir zaman üretilmeyeceğini söylemesi, fakat daha sonra 7 inçlik bir iPad’in üretilmiş olması, yukarıda bahsettiğimiz tezi biraz daha güçlendiriyor. Her ne kadar bu bahsettiğimiz uç bir örnek olsa ve Steve Jobs şu an hayatta olmasa da, olmayacak bir şey değil gibi görünüyor.

Her ne kadar Apple’ın şimdiye kadar her zaman kaliteli malzemeden üretilmiş yüksek standartlara sahip ürünler çıkararak kullanıcıların karşısına çıkmış olsa da, alt kesimdeki kulanıcıya hitap etmesi bakımından, kapitalist bir düşünceyle bakmayacağı gerçeği değişmiyor.

iLounge sitesi tarafından ortaya atılan iddia da bu savı güçlendiriyor. iLounge sitesinde yayınlanan bir görselin, plastik malzemeden üretilen ve ilk aşamada Çin pazarına sunulacağı iddia edilen bir iPhone’a olduğu iddia ediliyor.

Yukarıda görebileceğiniz fotoğrafta telefonun sadece alt kısmı görünüyor. Fotoğraftan görüldüğü üzere, iPhone 5 ve iPad 4. Nesil’de kullanılan Lighting bağlantı noktası mevcut. Bunun yanı sırakulaklık girişi ve hoparlör de telefonun alt kısmında bulunuyor.

Eğer bu fotoğraf gerçekse, gelecek olan yeni iPhone, iPhone 4’ten önceki ağabeyleri gibi oval bir yapıya sahip olacak ki bu da Samsung, Sony Ericsson gibi cihazları andırıyor. Bir iddiaya göre de cihazda 4 inç ekran bulunacak, çözünürlüğü isw 1136 x 640 piksel olacak.

Haberimizdeki iPhone’un kesin olarak çıkacak olan iPhone olmadığını belirtmekle birlikte, eğer böyle bir ucuz iPhone çıkarsa, birçok kesime hitap edeceğini tahmin ediyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir