Vestel Akıllı Telefon Üretecek

Hollanda firması olan Vestel Elektronik A.Ş’nin 1994 yılında Zorlu holding bünyesine katılmasının ardından, Vestel Şirketler Grubu olarak beyaz eşya, elektronik ve bilgi teknolojileri sektöründe faaliyetlerine devam etmesi ve son yıllarda bilişim sektörüne daha fazla önem vermesiyle adını sıkça duyurmaya başladı.

vestel, vestel telefon

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu tarafından yapılan açıklamada, 2013 yılında Vestel’in 60. Yılının kutlanacağı ve bu sebeple 4.5 milyar dolarlık yatırım yapılacağı belirtildi. Açıklamanın devamında da yeni projelerinin 2013 yılında çıkaracakları akıllı telefon olduğuna değindi. Bilindiği gibi Fatih projesi kapsamında %100 yerli tablet üretmiş, 49.000 tablet ile okullarda yerlerini alarak Türkiye’de bir ilke imza atmışlardı.

%100 Türk mühendislerinin ürünü olacak olan akıllı telefondan bahsederken Zorlu, önümüzdeki yıl bu akıllı telefonu satışa sunacaklarını, rekabet içerisine Türk markası olarak Vestel’in de gireceğini, bilişime daha önem verdiklerini belirtti. Akıllı tablet ve akıllı tahtadan sonra akıllı telefon üreteceklerini sözlerine ekleyen Zorlu, içerik olarak yapamayacakları hiçbir şeyin olmadığını belirtti.

Umarız Vestel tarafından üretilen telefon kayda değer bir şey olur, bizler de Türk malı akıllı telefon kullanmanın zevkine varırız.

Sizce Vestel’in üreteceği Türk malı akıllı telefon piyasada tutunabilir mi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir