View Source for Safari ile Website Kaynak Kodu Görme

View Source for Safari bugün yayınlanan ve genel özelliği itibari ile jailbreak‘li iPad sahibi olan webmaster’ların hayli işine yarayacak mini bir cydia tweak‘i. Safari ile websiteleri gezinirken yahut sahip olduğunuz websitesi ile alakalı o anda sitenin kaynak kodunu gözlmlemeniz gerektiğinde mobil safariye bu özelliği kazandıran cydia uygulamasıdır. Sayfanın HTML kod yapısını tıpkı bilgisayarınızdaki tarayıcıda görüntülemenin rahatlığını veren View Source for Safari ücretsiz olarak BigBoss reposundan indirilip kullanılabilir. Yazımızın devamında resimlerde de göreceğiniz gibi ilgili web sayfasının kaynak kodunu görüntülerken aynı zamanda yukarıda yer alacak “Yazdır” butonu ile de AirPrint destekli yazıcılardan çıktı da almanız mümkün olacak. Bu arada yeri gelmişken söyleyelim View Source for Safari sadece iPad cihazları ile uyumludur, dilerseniz uygulamanın işlevlerine aşağıdaki resimler eşliğinde bakalım.

View Source for Safari

  • Safari tarayıcımız ile kod kaynağını görmek istediğimiz siteyi açtıktan sonra yukarıda yer alan paylaşım butonu artık kaynak görüntüleme işlevine dönüşmüş olduğunu görüyoruz.

View Source for Safari

  • Butona tıkladığımızda açılan pop-up iletişim kutusu içinde “View source” butonuna tıkladığımızda ilgili sayfanın kod yapısını görebiliriz. Bıraz yukarıda behsettiğimiz gibi mobil safarimizin paylaşım butonu artık bu fonksiyonu kazandı. Peki mevcut paylaşım fonksiyonları ne oldu diye soracak olursa o da ikinci butonda, “Details” de yer alıyor. Bu butona basıldığında da standart paylaşım butonunun asli fonksiyonlarını görebiliriz.

View Source for Safari

  • Kaynak kodu görüntülendiğinde aşağıdaki gibi “Print” butonu ile dilersek sayfayı yazdırabiliriz, çıkmak için “Biiti” butonu ile normal sayfa görüntüleme moduna geçebiliriz.

View Source for Safari

Aslında paylaşım butonuna basınca açılan menü içinde yer alsa çok daha kullanışlı olacağını düşündüğümüz View Source for Safari yine de önemli bir özelliği bize sunan ücretsiz bir uygulama olarak teşekkürü hakediyor.

Aşağıdaki video’dan uygulamanın nasıl kullanıldığını görebilirsiniz.

İsim: View Source for Safari
Ücret: Ücretsiz
Sürüm: 0.1
Repo: BigBoss
Geliştirici: Árpád Goretity
Editörün Puanı:  3/5

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir