Windows 10’un Rastgele Yeniden Başlatma Sorunu Nasıl Çözülür?

Bilgisayarlarımızda genellikle kullandığımız işletim sistemi olan Windows, birçok avantaja ve kolaylığa sahip. Sorunsuz bir bilgisayar kullanımı sağlayan Windows işletim sistemleri bazen hatalı davranışlar yapabiliyor. Fakat bu hatalar hem kendi elinizle hem de Windows güncellemeleri ile çözülebiliyor. Bu hatalardan biri de Windows’un 10 sürümündeki yeniden başlatma problemi. Kullanıcılar bilgisayarın başındayken beklenmeyen bir şekilde kendini yeniden başlatması sorunu ile karşı karşıya kalıyor.

Windows 10'un Rastgele Yeniden Başlatma Sorunu

Windows Yeniden Başlatma

Windows yeniden başlatma özelliği bilgisayarın sağlığı açısından oldukça önemli bir özelliktir. Windows 10 ile birlikte gelen hızlı başlatma özelliği sayesinde bilgisayarlarımız hiçbir zaman kapanmıyor ve sadece yeniden başlat özelliği ile tamamen kapatıp bilgisayarımızı temizleyebiliyoruz. Fakat yeniden başlatma uzun aralarla kullanılan bir yöntem. Bunun yanında otomatik olarak yeniden başlatma diye bir sorun bulunuyor. Bilgisayarınızda normal bir şekilde işlem yaparken, sorgusuz bir şekilde bilgisayarınız kendini yeniden başlatıyorsa bu sorunla karşılaşıyorsunuz demektir. Bu sorunu çözmenin de birden fazla yöntemi bulunmaktadır.

Güncellemeleri Denetleyin

Windows sürümünüz eskiyse bu problemle karşılaşmanız normaldir. Bu yüzden ilk olarak güncelleştirmeleri denetlemeli ve indirmelisiniz. Windows bu sorunun kritik bir sorun olduğunu ve yeni güncellemeler ile üstesinden geldiğini belirtmişti. Buradan yola çıkarak sisteminizi son sürüme güncellerseniz problemin üstesinden gelebilirsiniz. Muhtemelen bu işlemden sonra yeniden başlatma probleminin üstesinden gelmiş olursunuz.

Windows 10′ da varsayılan dil nasıl değiştirilir?

Temiz Önyükleme Yapın

Bu sorunla karşılaşıyorsanız ve güncellemeler de herhangi bir sonuç sağlamadıysa bilgisayarınıza temiz önyükleme yapmanız mantıklı olabilir. Yeniden başlatma sorunu üçüncü taraf yazılımlar tarafından oluşuyorsa temiz önyükleme yardımıyla bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Bunun için sistem yapılandırmasına girerek tüm Windows hizmetlerini kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Daha sonra sorunu daha kolay tespit edebilir ve önleyebilirsiniz.

Format Atarak Kesin Çözüm Sağlayın

Yukarıda belirttiğimiz yöntemlerden herhangi bir sonuç alamadıysanız, temiz bir format atarak tüm bu problemlerin üstesinden gelebilirsiniz. Windows orijinal web sitesinden .iso dosyasını indirerek son sürüm Windows 10 yazılımını kurabilirsiniz. Böylece yazılımsal tüm problemlerin üstesinden gelmiş olacaksınız.

Formattan sonra bile aynı sorunla karşılaşıyorsanız bilgisayarınızın sorunu donanımsal olabilir. Sıcaklık değerlerini inceleyin ve parçaların sağlamlığını kontrol edin. Bu tür durumlarda yapılacak en iyi şey bilgisayarınızı servise göndermektir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir