06.10.2011 Pagerank Güncellemesi

Sabah sabah her zamanki gibi sitelerimin durumlarını kontrol etmek için tarayıcımdaki seo toolbar’ı açtığımda tüm sitelerimin Pagerank değerlerinin N/A olduğunu görmek hayli şaşırttı beni. Tabi aklıma gelen irili ufaklı ne kadar site varsa durum kontrolü yapmak için onlara da baktığımda hepsinin PR değeri sıfırlanmıştı ki genel bir Pagerank güncellemesinin olduğu anlaşıldı. Daha doğrusu Pagerank güncellemesinin başlamış olduğudur ki bazen bu güncelleme ve git gellerin 2-3 gün sürdüğü de oluyordu tabi. O halde artık rahatlıkla 06.10.2011 Pagerank güncellemesi başladı diyebiliriz. Her ne kadar bir çok ciddi webmaster forumunda “Pagerank önemli değil aslolan hit” diyenler çoğunlukta da olsa prestij açısından hepsinin de içten içe önemsediği bir gerçek.

06.10.2011 Pagerank GüncellemesiÖzellikle de reklam satışı yapan, link satan siteler için pagerank hala hayati önemini koruyor, bakalım bu güncellemenin sonunda gülenler mi çok şikayet edenler mi göreceğiz ama şu bir gerçek ki Pagerank için sağlam ve kaliteli backlinkler PR değerini belirlemekte en önemli etkenlerin başında gelmeye devam edecek. Şimdiden hayırlı olmasını diliyor blogumuz açısından en az PR 5 beklediğimi Google’a telepatik olarak mesajlıyorum. 🙂

Güncelleme 3 : Güncellenen sadece Google pagerank sorgu bağlantısının değişmesiymiş. Güncelleme olmamış Google öncesinde bir açıklama yapma gereği duymadığından herkes gibi bizi de ters köşeye yatırmış demek en doğrusu olacaktır.

Güncelleme 2 : Muhtemelen Google, Pagerank API’sinde değişikliğe gittiğinden toolbarlar ve pagerank sorgulama sitelerinde PR değerleri görünmüyor. Yeni API’ye göre hazırlanmış bir PR kontrol sitesi olan http://prapi.net/ üzerinden PR değerinizi kontrol edebilirsiniz.

Güncelleme 1 : Eğer bu PR güncellemesi ise Google farklı bir şey deniyor olsa gerek ki hiç böylesi görülmedi. Tüm dünya üzerindeki sitelerin PR değerlerinin karşısında N/A yazıyor ve ilk defa bu kadar uzun süredir hiç bir değişiklik olmadı. Hayırlısı…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir