Akıllı Telefon Sayısı 1 Milyar Barajını aştı

Akıllı telefonlar hayatımıza öyle bir girdi ki bu geçen zaman içerisinde bakıyoruz da elimizden düşüremiyoruz bu cihazları. Her an bir çalışma, bir çaba içerisinde bu cihazlara bakarken buluyoruz kendimizi. Yani sadece iletişim aracı olmaktan çok öte bir teknoloji halini aldığını söylemek çok da yanlış olmaz. Kimilerine göre bu teknolojik cihazlar çok komplike. Dolayısıyla insanların ihtiyacından çok daha fazlasını barındırıyor. Gereksiz teknoloji yoğunluğu yaşatıyor. Buna biraz da katılıyorum aslında. Çünkü kendim bile telefonlarımın özelliklerinden çoğunu kullanmış değilim.

Akıllı Telefon Pazarı hangi rakamlara ulaştı

1 Milyar akıllı telefon rakamı henüz tam olarak netleşmiş değil. Ancak bazı kurumların yaptığı araştırmalarda henüz sonuca ulaşılmış olmasada bu barajın aşıldığı söyleniyor. Dünyamızda 7 milyar insanın yaşadığını kabaca hesaplarsak 7 kişiden 1’inin elinde bu akıllı telefonları görmek mümkün.

Akıllı telefonların tarihine biraz bakarsak 16 yıl önce elimize gelen bu cihazlar şimdilerde ancak bu barajı aşabildiğini görürüz. Yani iki günde de gelinmedi bu rakamlara. Ama şunu söylemek mümkün ki son 1 yılda satılan cihaz sayısı 300 milyon civarında. Yani bu rakamdan yola çıkarsak son bir yılda şimdiye kadarkinin 3’te biri kadar ilerleme kaydetmişiz. Bu da akıllı cihaz teknolojisinin patladığını gösteriyor. Bakalım belki de önümüzdeki yıllardaki satış rakamlarına baktığımızda şimdikilerin çok daha üzerinde bir oran yakalandığını göreceğiz. Hatta bir de beklentiyi paylaşmış olalım buraya kadar gelmişken. Bir araştırma şirketinin beklentisinde 2015’te 2 milyar cihaza ulaşacağımız var. Belki de bu rakamlara ulaştığımda göreceğiz ki hiç de sürpriz değilmiş.

Peki ya bu kadar akıllı telefondan bahsettik. Bu akıllı telefon piyasasındaki aslan payları kimin. Fazl ürün seçeneği, uygun fiyat ve iyi teknolojisiyle en büyük pay Samsung‘un. İkinci büyük pay ise tabiki Apple‘da. 3. büyük pay ise bir dönemin en büyük telefon üreticisi ünvanını elninde bulunduran Nokia‘nın.

Bakalım bu piyasada önümüdeki günlerde daha neler göreceğiz. Sizin bu konuda tahminleriniz var mı?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir