1,2 Milyar iPhone Satışı Yapıldı

Bundan tam 10 sene önce 2007 yılının Haziran ayında tanıtılan ilk iPhone’dan bu yana tüm dünyada tamı tamına 1.2 milyar adet iPhone satıldığı açıklandı. Dünyanın en meşhur ve en çok bilinen akıllı telefon markası olan ve web sitemizin isminin kaynağı olan iPhone bu satış rakamına ulaşarak ne kadar istikrarlı, güçlü ve etkili bir cihaz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiş oldu.

Bu kilometre taşı olarak gösterilebilecek olan rakam geçtiğimiz günlerde Wall Street gazetesinin analistleri tarafından Tim Cook’tan bir alıntı yapılarak paylaşıldı: “İlk iPhone’un tanıtılmasının üstünden on yıl geçmesinin ardından toplam 1.2 milyar iPhone satışına ulaştık.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Apple tarafından yapılan açıklamada iPhone satışlarının 1 milyar adede ulaştığı belirtilmişti ki bundan da bu geçtiğimiz bir yıl içerisinde 200 milyon adet iPhone satışı yapıldığı anlamı çıkıyor ki bu da muhteşem bir rakam.

Bu yılın ikinci çeyreğinde yapmış olduğu 41 milyon adet iPhone satışıyla Cupertino firması Apple kasasına 24.8 milyar dolar koyarak tahminleri adeta alt üst etmişti.

Apple Ceo’su Tim Cook “etkileyici” iPhone sonuçlarını kabul ederek Apple’ın en sonunda şimdiye kadarki en popüler modeli olan iPhone 7’yi çıkarması ile birlikte yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirtti. Açıklamasına ek olarak Tim Cook iPhone 7 Plus modelinin geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğiyle kıyaslandığında iPhone 6s Plus ile aynı rakamlara ulaştığını belirtti.

iPhone kullanıcısı iseniz kullandığınız cihazdan memnun musunuz? Farklı marka cihazlarla kıyasladığınızda sizce ne gibi artıları mevcut? Yorumlarınızla eşlik etmeyi unutmayın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir