2012 En Çok İndirilen Uygulamalar

En iyi sayım ve ölçüm firmalarından biri olarak gösterilen Nielsen firması 2012’nin Dijital hayattaki en çok indirilenlerini belirledi. Liste internette en çok indirilen ve iOS uygulamalarında en çok indirilenleri içeriyor.

app store

Uygulamaların ölçümleri yapılırken 2012’nin ilk ve üçüncü çeyreği arasındaki ortalama tekil kullanıcılar göz önünde bulunduruldu. Tahmin edileceği gibi ilk on sıralamasının en üstünde iOS’un kendi uygulamaları olan haritalar ve Youtube uygulamaları var.

MacRumors tarafından yapılan açıklamada, bu listedeki Maps (Haritalar) uygulamasının iOS 5’te bulunan Google Haritalar olduğu belirtiliyor. Verinin bu yılın ilk ve üçüncü çeyrekleri arasını kapsadığını ekleyen MacRumors Apple Haritalar uygulamasının yerlerde süründüğünün altını çiziyor. Bu da uygulamanın önemini ortaya koyuyor.

Facebook’un yeri hiç kimse için sürpriz olmadı. Zuckenberg’in sosyal ağının Youtube ve Instagram gibi bir milyara yakın kullanıcısının olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu durum kimseyi şaşırtmadı. Farklı mesajlaşma uygulamaları varken Facebook Messenger’in üst sıralarda olması ise biraz daha şaşırtıcı.

neilsen

Nielsen’in raporuna göre Android akıllı telefon marketinde %52 ile liderliğini korurken iOS’un payı %35, BB OS ise %7 ile onları takip ediyor. Bunların yanı sıra Windows Phone %2, geriye kalan platformlar ise %5’lik bir market alanına sahip.

Özetle, Nielsen’in raporundaki rakamlar yıl boyu gördüğümüz trendlerin sonucu. Peki sizce listede olması gereken başka uygulamalar var mı? Varsa neler?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir