2013’ün en iyileri (iTunes ve AppStore)

iOS kullanıcılarının yıl içerisideki kullanımlarıyla oluşan en iyiler, yine meraklı bekleyişin ardından belli oldu. Her yıl sonu itibariyle bu liste yayınlanıyor ve konuşuluyor. iOS kullanıcılarının yıl içinde en çok indirdiği; film, uygulama, müzik ve kitaplardan oluşuyor.

En çok indirilen uygulama dalında Candy Crush‘ı görüyoruz. Özellikle Facebook oyunları arasındayken fenomen haline gelen oyunun mobil uygulaması çıkınca haliyle çok büyük talep gördü. Ancak kimse bu kadarını beklemiyordu. Çünkü YouTube uygulamasından bile daha fazla indirildi.

candy crush

Listemizde iPHONE için yılın uygulaması Ridiculous Fishing: A Tale of Redemption olurken eğlenceli yapısı ve sahip olduğu hikayeyle hak ettiği bir derece aldı sanıyorum. Yine aynı kategoriye ait bir diğer güzel oyun da Duolingo. Ücretsiz olan bu oyun ile de yeni bir dil öğrenmenize yardımcı oluyor.

iPAD cephesinden durumu ele aldığımızda en iyi oyun olarak BadLand‘i görüyoruz. Oyun 13 milyon kişi tarafından indirilirken ayrıca en iyi tasarım ödülünü de alıyor. En iyi iPad uygulaması kategorisinde Disney Animated‘i görüyoruz. Birçok yaş grubunun ilgisini çeken uygulama kuruluşundan beri Disney’i konu alıyor.

iPhone ve iPad için en çok indirilen uygulama da yazının başında belirttiğimiz Candy Crush uygulaması. Ücretli olarak en çok indirilen uygulama kategorisinde liderlik koltuğu MineCraft‘ın. Listenin geri kalanında yine önceki yıllardan popülerliğini koruyan uygulamalar izliyor; Temple Run 2, Netflix, Apple’s iBooks, Facebook, Google Maps, YouTube, Pandora.

Listemiz tabiki oyun ve uygulamalarla sınırlı değil. AppStore’dan ve iTunes’dan indirilenlerin arasında Film, müzik ve televizyon kategorisine ait ürünler de bulunuyor. En beğenilen filmlerin başında Gravity ve Despicable Me 2 geliyor. Büyük gişe hasılatı yakalamış sinemanın ünlü filmlerini sıraladığımızda Skyfall, Wreck-it Ralph, Argo, Star Trek: Into Darkness şeklinde bir sonuç çıkıyor.

breaking bad

TV dizilerini de sıralarsak; Breaking Bad listenin hemen başında. Etkileyici bir final sergileyen dizi, mobil dünya da da oldukça ilgi görmüş anlaşılan. Dizilerin geri kalanı ise şu şekilde sıralanıyor; Scandal, Orphan Black ve Duck Dynasty. Tabiki dizilerin en çok indirilen bölümlerini sıralamayı da ihmal etmemişler; Breaking Bad – FeLiNa (sezon finali), Downtown Abbey, The Walking Dead, Game of Thrones ve Mad Men diye sıralanıyorlar.

2013’ün iTunes ve AppStore dalında en iyi albümü de seçildi; Macklemore – The Heist. The 20/20 Experience albümüyle de Justin Timberlake’de en iyi sanatçı ünvanını kapmış. En çok dinlene müzik parçaları arasında Thrift Shop, Blurred Lines ve Radioactive var.

Listenin sonunda Kitap ve Dergiler de incelendi. Yılın kitabı; George Saunders’ın Tenth of December isimli eseri olurken, kurgu dışı kategorisinde Bill Bryson’un One Summer adlı kitabı yer alıyor. Breaking Bad kitap kategorisinde de Made for iBooks ile bir kez daha listeye dahil oluyor. Bu yayınları komedi dalında; The Adam and Dr. Drew Show, sosyal bilim dalında; AsapScience seyrediyor. En çok indirilen bölüm ise; Happy Tree Friends.

appstore

2013 yılını iTunes ve AppSote dalında bu şekilde geride bırakıyoruz. Liste genel anlamda bu şekilde. Sizin çok daha başarılı bulduğunuz ve listede yer almayan uygulama, oyun vs varsa bize aşağıdan yorumlar bölümüne yazarak paylaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir