2014’te 8 Milyon “akıllı saat”‘in fitness bandıyla kombine satışı bekleniyor

2014 yılı giyilebilir teknoloji adına beklenen bir yıl. Bu yıl Apple için birçok kalemde cihaz beklentisi var elbette. Ancak bunlar arasında en fazla beklentiyi giyilebilir teknoloji adına iWatch, akıllı telefon ve belki phablet adına iPhone 6 olacak.

Piyasa analiz şirketi Canalys‘in raporuna göre; geçtiğimiz yılın ikinci yarısında 1.6 Milyon tane fitness bandı (spor bandı) ve akıllı saat ikilisi kombine olarak satılmış. Dahası bu yıl 17 Milyon ürün satılması bekleniyor ve bunlarla birlikte 8 Milyon akıllı saat satışı tahmin ediliyor.

Cananlys, ayrıca gelecek adına da tahminlerde bulunuyor. 2014’ün giyilebilir teknoloji adına önemli bir başlangıç olacağı vurgusu yapılırken, 2014 yılı itibariyle 8 Milyon giyilebilir teknoloji ürünü satılması beklentisi var demiştik. Bu rakam 2015 yılında 23 Milyon ve 2017 itibariyle de 45 Milyona çıkabileceği öngörülüyor. Bu tahminler de giyilebilir teknolojinin geleceği adına büyük bir gelişme içerisinde olacağı, kullanışlılığı itibariyle de her yıl tercih edilebilirliğinin artacağı yönünde.

fitness band ve akıllı saat kombinasyonu

Morgan Stanley analisti Katy Huberty‘in tahminine göre iWatch, ilk 12 aylık serüveninde 17.5 Milyar dolar hacim oluşturacak.

Bu veri ve tahminlerin ışığında düşünürsek; iWatch, iPhone vs. Apple cihazlarının aksesuarı olmaktan çok, bağımsız bir cihaz olma yolunda ilerleyeceğini söylemek mümkün. Dolayısıyla Apple’ın iWatch konusunda geç kalmış olması; pazarı çok iyi analiz etmiş olup, hayal kırıklığı hasıl edecek bir cihaz sunmaktan çekiniyor olduğunu bizlere söyleyebilir.

Bakalım sonuçta; Giyilebilir teknoloji adına nasıl bir yıl izleyeceğiz? Tahminler tutacak mı? Hangi şirket bu konuda nasıl bir politika izleyecek? Bu kategoride de Apple farklılığını ve amiral oluşunu gösterebilecek mi? En önemlisi de kullanıcı giyilebilir teknolojiyi tahminlerdeki kadar benimseyebilecek mi? Tüm bu soruların cevabını bu yıl itibariyle yavaş yavaş bulmaya başlayacağız.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir