2014’ün En İyi Hava Durumu Uygulamaları

Hava durumu özellikle son yıllarda çok değişken bir hâl almaya başladı. Fakat yerel ve ulusal anlamda hava durumu uygulamaları kullanarak kendimizi buna göre ayarlayabiliyoruz ve bu uygulamalar oldukça güvenilir. Birkaç ay önceki iOS 8 güncellemesi ile birlikte  Ana Ekranımıza ve Kilitli Ekranımıza ekleyebildiğimiz hava durumu uygulamalarının artması bizleri oldukça memnun etmekte.

2014 yılı içerisinde App Store’da yerini alan ve kullanışlı olduğunu düşündüğümüz Hava Durumu uygulamalarını sizler için toparladık. Aşağıda, bu birçok uygulamadan öne çıkanları sizin için listeledik. Umarız bu uygulamalar gününüzün iyi geçmesini sağlar.

2014 Yılının En İyi Hava Durumu Uygulaması

Clima

clima

Konu Hava Durumu uygulamaları olduğunda, minimalist ve renk uyumu göze hitap eden uygulamalar biraz daha dikkat çekici hale geliyor. Clima uygulaması bu konuda oldukça başarılı. Günün sıcaklığını belirten gösterge büyük puntolarla ve kalın bir şekilde yazılmış, saatlik ve günlük hava bilgisine ulaşmak için ise parmağınızı sağa veya sola doğru kaydırmanız yeterli. iPhone 6 Plus kullanıcıları landscape moduna geçtiklerinde daha çok saat ve gün görebilmekteler. (11 saat ve 8 gün görülebiliyor) Günün belli saatlerinde yağış durumunu belirten bildirimler de uygulamayı öne çıkaran faktörlerden. Örneğin evden çıkacakken yanınıza şemsiye alıp almamanız gerektiğini kolayca öğrenebileceksiniz. Clima uygulaması App Store’da 0.99 dolardan satılmakta.

Yükselişteki Uygulamalar

Forecast+

Forecast+

iOS 8 ile birlikte gelen Widget desteğinin sağladığı faydalar ile birlikte birçok kullanıcının favorilerinden bir tanesi olan bir uygulama. Forecast+ uygulaması ile bildirim merkezinde bulunan Bugün görünümünde kolay bir şekilde anlık hava durumunu görebilirsiniz. Anlık hava sıcaklığı kalın puntoyla üst tarafta görünmekte olup altında da “Güneşli ve Sıcak” gibi (tabi ki İngilizce olarak Sunny and Warm şeklinde) bildirimler bulunuyor. Sağ tarafta da yağış ve nem bilgileri yer alıyor. Alt tarafta ise gelecek beş günlük hava durumunu en yüksek ve en düşük sıcaklığın yanı sıra yağmur durumuyla birlikte görmeniz mümkün. Eğer görünümü beğenmezseniz, kompakt görünüme geçerek daha az ekran kaplamasını sağlayabilirsiniz. Forecast+ uygulaması App Store’da 0.99 dolardan satılmakta.

Weather or Not

Weather-or-Not

Özellikle bahar ve kış aylarında dışarı çıkarken ne giyeceğinizi, kalın mı ince mi giyinmeniz gerektiğini, yanınıza ekstra bir şey alıp almamanız gerektiğini düşünüp durursunuz. Bu uygulama özel zamanlarda havanın nasıl olacağını belirterek size bu konuda bir nebze yardımcı oluyor. Weather or Not uygulaması cihazınızın Takvim uygulamasına bağlanarak buluşma, yemek gibi planlarınızı göz önünde bulundurarak size buna göre bilgi veriyor. Örneğin pikniğe gitmeden önce hava bildirimini almak için ayarınızı yapın ve yanınıza ceket mi almanız gerekiyor yoksa t-shirt ile mi gitmeniz gerekiyor öğrenin. Uygulamada ek olarak Widget desteği var ve böylelikle tüm randevularınızı ve beklenen hava durumunu kilitli ekranınızdan öğrenin. Weather or Not uygulaması App Store’da 2.99 dolara satılmakta.

Weather Widget

Weather-Widget

Eğer kilitli ekranınızda hava durumunu görmek istiyorsanız, Weather Widget sizi çok mutlu edecek cinsten bir uygulama. Bu uygulama dört farklı Widget şeklinde geliyor ve bu sayede saatlik, günlük ve dünya hava durumlarını anlık olarak takip edebiliyorsunuz. Worldwide yani dünya modu ile istediğiniz yerin hava durumunu görebilir, istediğiniz birimde bunu kontrol edebilirsiniz. Nem, yağış, çiy durumu gibi bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilir ve görüntüleyebilirsiniz. Saatlik hava durumu sayesinde önümüzdeki 12 saatlik hava durumunu anlık olarak takip edebileceğiniz gibi, beş günlük hava durumu sayesinde önümüzdeki haftanın nasıl geçeceği bilgisiyle kendinizi buna hazırlayabilirsiniz. Dört widget’in her birini kendinize göre düzenleyebilir ve neyi görmek istiyorsanız onu görüntüleyebilirsiniz. Weather Widget uygulaması App Store’da 0.99 dolardan satışa sunulmuş.

Gelmiş Geçmiş En İyi Hava Durumu Uygulaması

Dark Sky

Dark-Sky

Bazen hızlı bir şekilde telefonunuza bakarak önümüzdeki bir saat içerisinde hava durumunun nasıl olacağını kestirmek amacıyla bir keşifte bulunma ihtiyacı duyduğunuz zamanlar mutlaka oluyordur. Yürüyüşe çıkmadan önce bu uygulamayı açın ve yürüyüşünüzün ne kadar süreceğini kolayca tahmin edin. Eğer dışardaysanız ve bulutlar gökyüzünü kapladı ve yağmur yağmaya başlayacak ise cihazınıza gelecek olan bildirimle bulunduğunuz konumda yağmurun başlayacağı bilgisine anında sahip olacaksınız. Bildirim Merkezi widgeti ile gelecek saatin hava durumunu tam da kilitli ekrandan öğrenmeniz sağlanmakta olup Dark Sky uygulaması App Store’da 3.99 dolardan satılmakta.

Editörün Seçimi

AccuWeather

accu-weather

Son hava durumuna AccuWeather uygulamasıyla anlık olarak ulaşın. Yaşam için Hava (Weather for Life) sloganı ile App Store’da bulunan ve birçok ödüle sahip olan AccuWeather uygulaması dakikalık hava durumu çözümleri ve süper konumsan hava durumu bilgisiyle sokağınıza kadar hava durumu bilgisini verme hizmetiyle oldukça başarılı.* iOS 8 ile birlikte Widget desteği de sunmaya başlayan AccuWeaher ile bildirim merkezinizde günlük hava durumunuzu kolayca takip edin. Bunu yapabilmek için konum servisinizin açık olması yeterli. İçinde bulunan animasyonlarla anlık hava durumu, 72 saatlik ve 15 günlük hava durumunu kolayca takip edin.** Hava durumu detaylarını görebilmek için kısa parmak hareketleri yapmanız yeterli. Yaklaşık 3 milyon konum içeriği ile nerede olursanız olun konumunuzun hava durumu tahminlerini kaçırmayın. AccuWeather uygulaması App Store’da ücretsiz.

*Bu özellik şimdilik Amerika, Kanada, İngiltere, İrlanda ve Japonya’da hizmette olup günbegün bu liste uzamakta.

**Bu özellik şimdilik Amerika, Kanada, Doğu Avrupa ve Japonya’da hizmette olup günbegün bu liste uzamakta.

Sizin favori hava durumu uygulamanız hangisi? Yorum kısmından bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir