2014’ün En İyi Müzik Uygulamaları

Müzik birçok için özeldir. Eğer müzikle uğraşmıyorsanız bile zamanınızın birçok kısmını müzik dinleyerek geçiriyorsunuzdur. Eğer akıllı cihazlarınız varsa –ki olmasa bile- telefonlarınızdan ve bloğumuzu takip ediyorsanız iPhone, iPad veya iPodlarınızdan sürekli müzik dinliyorsunuzdur. Bu durumda iyi bir müzik programı veya akış servisi önem kazanıyor.

Bizler de elmadoktoru olarak sizler için 2014’ün önemli müzik uygulamalarını toparlayarak bir araya getirdik. Aşağıdaki listede 2014’ün en iyi, öne çıkan ve gelmiş geçmiş en iyi müzik uygulamalarını sizler için elimizden geldiğince tanıtmaya çalıştık.

2014’ün En İyi Müzik Uygulaması

Beats Music Player

Beats-Music

Bilmem hatırlayanınız var mı, geçtiğimiz yıl Apple Beats’ı 3 milyar dolar ödeyerek satın almıştı. Bu adata çılgınlıktı. Bu arada Beats iOS üzerinde yayınlandı ve diğer müzik yayın servisleri de yayınlandı ve Beats uygulaması da en az onlar kadar başarılı oldu. Hatta bu uygulamanın diğerlerinden en büyük farkı temiz oynatma listeleri oldu ve bu sayede öne çıktı diyebiliriz. Beats uygulamasının Sonza gibi temiz oynatma listeleri içeren servislerden farkı insanların da oynatma listelerini ekleyebiliyor olmaları oldu. Keza ne dinlemek istediğinizi bilmediğiniz fakat özel bir modda olduğunuz zamanlarda sizin için özel listeler bulması için Sentence (cümle) kısmını kullanarak arama yapmanız mümkün. Hatta binlerce artist ve milyonlarca şarkı arasından özel bir albüm, grup veya tarzı arayarak bulmanız da mümkün. Bütün Beats Müzik kataloğuna tam erişim elde etmek için ise tek yapmanız gereken aylık 9.99 dolar ödemek. Böylelikle dilerseniz online olarak müzik dinleyebilir veya daha sonra çevrimdışı dinleyebilmek için dilediğiniz şarkıyı cihazınıza kaydedebilirsiniz. Beats uygulaması App Store’da 14 günlük deneme süresince kullanmak üzere ücretsiz, daha sonrasında aylık 9.99 dolar ücretle satın alınabilir.

Öne Çıkan Uygulamalar

Tuner for YouTube Music

Tuner-for-YouTube-music

Youtube sayesinde herhangi bir platforma herhangi bir ödeme yapmadan müzik dinlemek çok kolay. Örneğin 1970’lerden 90’lara kadar her türlü müzik albümünü hatta kliplerini bile para harcamadan kolayca bulabilmeniz mümkün. Tuner for YouTube Music uygulamasıyla herhangi bir hesaba sahip olmadan YouTube üzerinden müzik dinlyebilir, dilediğiniz gibi oynatma listeleri oluşturabilir ve bu listeleri arka planda oynatabilirsiniz. AirPlay desteği sayesinde gönlünüzce listelerinizi oluşturduktan sonra örneğin Apple TV ile bağlantınızı kurup partinizi bile verebilirsiniz. Yeni güncellemeyle birlikte gelen Uyku Modu sayesinde gece boyunca çalacak olan hafif müzikler sayesinde rahat bir uyku çekmeniz de mümkün. Tuner for YouTube Music uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Blend

Blend

Müzik çalarınızın daha iyi görünmesini ve pürüzsüz işlev görmesini istiyorsanız Blend yüzünüzü güldürecek türden bir uygulama. Her şeyden önce Blend şık görünümü ve çekici ara yüzü ile ve sunduğu düzinelerce arka plan resmi ile ve dilerseniz kendi arka planınızı ekleme imkânı ile kullanıcı odaklı kişiselleştirmeye yönelik bir çözüm getirilmiş. Artiste, oynatma listesine, türe vb sıralama şekillerinde arama yaparak filtrelerinizi oluşturabilir ve The Up Next (Sıradaki) özelliği ile gelecek şarkı bilgisini ekranınızda görebilirsiniz. Detaylı şarkı bilgisi ile parçanın uzunluğu, türü, sanatçısı, bit oranı vb bilgilere ulaşabilirsiniz. İçinde bulunan ekolayzır ile ses ayarlarınızı yapabilir ve kişiselleştirerek en iyi sese ulaşabilirsiniz. Blend uygulaması App Store’da 0.99 dolardan satılmakta.

Tüm Zamanların En İyi Müzik Uygulaması

Spotify

Spotify

Spotify uygulaması ilk defa kullananlarda genellikle bir etkileşim bırakmıyor. Özellikle ücret ödemeden kullanmak isteyenler için pek fazla özelliğe sahip olmaması bu konuda etkili olmuştu. Bunun farkına varan yapımcılar, uygulamayı ücretsiz olarak kullanmak isteyenler için geçtiğimiz yıl birçok özellik ekleyerek onların da gönlünü fethetmeyi başardı. Özellikle bu sene Ocak ayında yaptığı güncellemeyle iPhone ve iPad kullanıcıları için ücretsiz müzik dinleme özelliğini aktif hale getiren uygulama, jailbreak geliştiricilerinin de bu uygulama için geliştirmiş olduğu tweaklar ile daha da kullanılabilir hale geldi. Ekim ayında eklenen CarPlay desteği ile birlikte daha da ileri ulaşmayı hedefleyen Spotify, Keşfet özelliği ile yeni müzikleri bulmanızı da kolay hale getiriyor. Müziklerin özelliği sayesinde dilediğiniz albümü, artiisti vs kaydedebilir ve tüm bunlara ücretsiz ulaşabilirsiniz. Uygulama içi ekolayzır sayesinde sesleri kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz. Uygulamanın ücretli kısmında ise şarkıları indirebilir ve çevrimdışı olarak dinleyebilir, uygulamayı reklamsız olarak kullanabilirsiniz. Spotify uygulaması App Store’da ücretsiz olarak bulunuyor.

Sizce 2014’ün en iyi müzik uygulaması hangisi? Listeye girmeyen fakat daha iyi olduğunu düşündüğünüz uygulamalar var mı?

Aşağıdaki uygulamalara göz attınız mı?

2014’ün en iyi hava durumu uygulamaları

2014’ün en iyi fotoğraf uygulamaları

2014’ün en kullanışlı tweakleri

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir