2014’ün En İyi iOS Oyunları

Söz konusu oyunlar olduğunda birçok mükemmel oyun mevcut ve hangisini oynayacağınıza ve satın alacağınıza karar vermek çok güç olabiliyor.

App Store’da yer alan oyunları göz önünde bulundurduğunuzda da durum değişmiyor. Şanlısınız ki, satın almak için çaba sarf etmeniz gereken bu oyunlarda sizler için geniş çaplı bir araştırma yaparak bu seçim için sayıyı en aza indirmeye çalıştık. 2014 yılının en iyi oyunu, öne çıkan oyunlar ve gelmiş geçmiş en iyi oyunu sizler için aşağıda anlatmaya çalıştık.

2014 Yılının En İyi Oyunu

Monument Valley

Monument-Valley-best-2014

Monument Valley oyununun en iyi oyun olduğuna karar vermenin tek yolu tabi ki Apple değil. Başlangıçtan sonuna kadar adeta âşık olacağınız bu oyunda el çizimiymiş hissi uyandıran estetik ve dinamik grafikler mevcut. Oyunun sesleri çok tatlı bir şekilde oyuna adapte olmanızı sağlayacak türden seçilmiş. Oyunda kederli ve harika bir hikaye anlatılıyor ve oyuncuların oyuna dalıp gitmesini sağlayacak. Yaklaşık bir ay önce oyuna yeni bir güncelleme geldi ve bu güncellemeyle oyuna sekiz adet yeni seviye eklendi ve bu sayede Ida’nın macerasına kesintisiz devam edebileceksiniz. Oyundaki puzzle oyununda yolunuza devam edebilmek için görüş açınızı kapatan hileleri ortaya çıkarma amaçlı geliştirilmiş. Yer yeni yapı yeni yollar, merdivenler ve rampalar içeriyor. İki yol arasında geniş boşluklar bulunduğunu düşünebilirsiniz fakat yapınızın yönünü çevirmek suretiyle daha önce görmediğiniz bağlantılar görebilir ve yolunuza devam edebilirsiniz. Kahramanımız Ida’ya kılavuzluk yapın ve oyunu tamamlamasını sağlayın. Monument Valley oyunu App Store’da 3.99 dolardan satılmakta.

Öne Çıkan Uygulamalar

Vainglory

Vainglory-best-game

Gerçek mobil çoklu online savaş arenası oyunlarından bir tanesi (MOBA – multiplayer online battle arena) sonunda App Store’da yerini aldı. iPhone grafiklerinde ve teknolojisindeki -ve tabi ki iPad’deki gelişmeler sayesinde, oyuncular online olarak savaş ekiplerinin takımlarına mobil cihazları üzerinden katılarak daha önce yaşanması sebebiyle oynanmasını mümkün kılmayan gecikme süresi probleminden muzdarip olmadan oynayabilecekler. Oyundaki amacınız rakibinizin kalelerini ve Vain Crystal’i yıkmak. Bunu becerebilmek sizin ve takım arkadaşlarınızın stratejisine bağlı. Düşmanı alt etmek için savaşın fakat rakibinizin de sizin Vain Crystal’inizi yıkmadığından emin olun.  20 dakikalık oyunlar oynayın ve her kazandığınız oyun için ICE puanlarını hanenize yazdırın. Vainglory oyunu App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

Leo’s Fortune

Leos-Fortune-best-game

Müthiş derecede iyi grafikleriyle desteklenmiş görüntüsünün yanı sıra Leo’s Fortune bir platform oyununu mükemmel yapacak her şeyi özetleyen bir oyun. Çalınan altınlarını arayan kahramanımız Leo’yu kontrol ederek ilerleyecek ve ona yardım edeceksiniz. Yolculuğunuz boyunca altınları toplayın fakat varış noktanıza gitmenizi engelleyecek olan tuzaklar ve diğer engellerden kaçınmayı unutmayın. Oyunda ilerlerken bazı mekanizmalarla karşılaşacaksınız ve bu aşamada hangi canın dişliyi durduracağını veya hangisinin kayışı çalıştıracağını bulmanız gerekiyor. Daha sonra becerilerinizi kullanarak zamanlamanızı iyi ayarlamalı ve ona göre atlayışlarınızı gerçekleştirerek bir platformdan diğerine geçiş yapmalısınız. Leo’nun animasyonları ve zengin hikâyesi ilk seviyeden itibaren oyunun içinde kaybolmanızı sağlayacak. Leo’s Fortune oyunu App Store’da 4.99 dolardan satılmakta.

Threes!

Threes-best-game

Söz konusu sıradan puzzle oyunları olduğunda, Threes oyunu yılın kazanan oyunu olacak diyebiliriz. Bir matematik quizi ile bir puzzle oyununun karışımı şeklinde hazırlanan oyunda, oyuncular benzer iki numarayı kombine ederek bir araya getirip yeni bir üçlü oluşturmanız gerekiyor. Bir satının üç ile çoğaltılamadığı tek zaman o sayının bir veya iki olduğu zamanlardır. Birler sadece ikilerle kombine olarak üçleri oluşturabiliyorlar. Üçler ise sadece üçler ile kombine olarak altıları meydana getirebiliyor ve böyle devam ediyor. Puzzle yarışmasına ek olarak arka plan tamamen gülücük özellikleriyle animasyonlaştırılmış. Sayılar diğer benzer sayılarla kombine olduğunda bu suratlar “What’s Up” (Naber), “Oh Hey” ve It’s so cute” (Çok Tatlı) gibi tepkiler veriyorlar. Threes! oyunu App Store’da 1.99 dolardan satılmakta.

Modern Combat 5: Blackout

Modern-Combat-5-best-game

Gameloft firmasının popüler ilk insan vurma serileri söz konusu iOS teknolojisi olduğunda başlangıcından itibaren oyuncuları oldukça zorluyor. Oyunun beşinci serisi olan Modern Combat 5: Blackout’ta oyunculara en gerçekçi askeri istila tecrübesi yaşatılıyor. Oyuncular bir askeri kontrol ediyorlar ve özel operasyonlarla dünyanın farklı ülkelerindeki küçük bir grup askere komutlar vererek onları yönetiyorlar. Oyunda farklı düzenlenebilir sınıflar mevcut ve oyuncular kendileri için en iyi savaş stilini seçmekte özgürler. Oyundaki karakterinizin özelliklerini geliştirmek amacıyla deneyim puanı kazanmanız gerekmekte. Karşılıklı multiplayer oyunlarıyla karakterinizin puanını yükseltebilirsiniz. Silahınızı kullanarak iyi işler yaparsanız daha gelişmiş versiyonların kilidini açabilirsiniz. Modern Combat 5: Blackout oyunu App Store’da 6.99 dolar fiyatından satılmakta.

Gelmiş Geçmiş En İyi Oyun

Oceanhorn

Oceanhorn

Bu macera tabanlı puzzle oyunu tartışmasız olarak iOS için gelmiş geçmiş en iyi oyun olarak atfedilebilir. Sadece eğlenceli meydan okumalarıyla değil, aynı zamanda hem iPhone hem de iPad için geliştirilmiş olması bu özelliğini katlıyor. Zelda oyununa benzer şekilde oyuncular gizem ve entrika dolu vahşi bir maceraya katılıyorlar Oyuncu olmayan karakterlerle konuşun ve böylece kayıp olan profesörü bulun ve sinir bozucu yaban hayatından kendi topraklarını kurtarmaları için kasaba halkına yardım edin. Çalılar, uzun boylu ot ve kil kapları mücevher, sağlık ve diğer hazineleri ortaya çıkarmak için patlatın. Her ada için adadan başka adaya geçiş yaparak daha fazla bilgiler edinebilmek için gezintiler yapın. Daha önce fark etmediğiniz gizlenmiş mağaraları bulmak için daha önce ziyaret ettiğiniz adalara tekrar göz atmayı ihmal etmeyin. Eğer macera dolu puzzle oyunlarını seviyorsanız bu oyunu kaçırmamalısınız. Oceanhorn oyunu App Store’da8.99 dolardan satılmakta.

2014 yılında bizim gözümüze çarpmamış olan ve sizin bu oyun mutlaka listeye girmeli dediğiniz oyunlar var mı? Aşağıdaki yorum kısmından bizlerle bu konuyla ilgili görüşleriniz paylaşın.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir