2014’ün Touch ID Kullanan En İyi Uygulamaları

iPhone 5S ile hayatımıza giren Parmak İzi ile cihazınızın kilidini açma işlemi olan ve Touch ID olarak adlandırılan sistemi ilk kullandığınız zamanı hatırlıyor musunuz? Sanki sihirli bir dünyaya girmiş gibiydiniz değil mi? iPhone’unuzu bu şekilde açabiliyor olmak ilk kullanmaya başladığınızda mükemmeldi, hatta normal bir şekilde ekran kilidini açmak yorucu bir işlem gibi gelmeye başladı. Parmak izinizle sadece ekran kilidini açmanın dışında bisiklet kilidi, kapı kilidi veya arabanızın kapısı farklı şeyleri de kontrol edebilmeyi de istemediğinizi söyleyemezsiniz elbette. iOS 8 ile birlikte Apple’ın üçüncü parti uygulamalara parmak izini kullanabilme yetkisi vermesiyle birlikte bu da mümkün hale geldi. Şöyle ki destekleyen herhangi bir uygulamayı her seferinde şifre yazmak yerine parmak izinizle açabiliyor olmak oldukça kolay bir işlem haline geldi.

Elmadoktoru ekibi olarak biz de parmak izinizi kullanarak uzun uzun şifre girmeden tek bir dokunuşla açabileceğiniz uygulamaları derledik ve bunlar arasında en iyilerini sizler için paylaşıyoruz.

 

2014 Yılının Touch ID Destekli En İyi Uygulaması

1Password

1password

Teknolojinin gelişmesi ve kişisel bilgilerimizin gizliliğinin oldukça önem arz ediyor olması ile birlikte bankalar, uygulamalar, web siteleri gibi birçok yerde farklı parolalarınızın olması ve her seferinde bu parolaları girmeniz gerekmesi oldukça zahmetli bir işlem. 1Password uygulaması ile süper güvenli şifreler oluşturabilir ve sadece bir tane şifreyi hatırlayarak bunları kontrol edebilirsiniz. Touch ID desteğinin iOS 8 ile birlikte üçüncü parti yazılımlara da getirilmesinin ardından bu bir şifreyi de hatırlamanıza gerek yok; parmak iziniz her şeyi halleder. Uygulama ayarlarından parmak izinizle uygulamayı ne kadar sürede açmak istediğiniz veya uygulamayı kapattıktan sonra tekrar parmak izinizi kullanmak isteyip istemediğiniz gibi kişiselleştirmeleri de yapabilirsiniz. Daha iyisi, uygulamanın Safari entegrasyonu sayesinde, şifrenizi girmeye gerek kalmadan dilediğiniz web sitesine kolay bir şekilde kullanıcı girişi yapmanız mümkün. Tek yapmanız gereken Safari uygulamasında 1Password eklentisini kullanmak ve parmağınızı Touch ID sensörüne koymak ve ardından hangi kullanıcı giriş bilgileri ile giriş yapmak istediğinizi seçmek. Touch ID uzantısı sadece uygulamanın kullanımını kolaylaştırmıyor aynı zamanda birçok web sitesine hızlı bir şekilde erişebilmenizi sağlıyor.

Öne Çıkan Uygulamalar

Authy

authy-Touch-ID

Uzun ve karışık şifreler kullandığınız zaman hesaplarınızın güvende olduğunu düşünüyor olabilirsiniz fakat verilerinizi güvende tutmanın en güvenli yolu iki adımlı doğrulama yapmaktan geçiyor. Bu uygulama, Facebook, Dropbox, Gmail vb gibi iki adımlı güvenlik doğrulaması isteyen uygulamaları desteklemekte olup bilgilerinize iPhone’unuzu kaybetmiş olsanız bile bulut tabanlı şifrelenmiş veritabanında saklandığından dolayı dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Ek olarak uygulama çevrimdışı parola üretimini destekliyor olması sebebiyle telefonunuz çekmiyor veya internet bağlantınız olmasa bile parolalarınıza dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Touch ID desteği sayesinde Authy uygulamasını tek açabilen kişi siz olacaksınız ki bu da uygulamayı daha önce olduğundan daha güvenli kılıyor. Authy uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunuluyor.

Google Drive

Google-Drive

Google, dosya paylaşımını oldukça kolay bir hale getirdi. Google Drive uygulamasını kullanarak dosya ve klasörlerinizi kolay bir şekilde yaratabilir, depolayabilir ve paylaşabilirsiniz. Yine de bazen dosyalarınızı paylaşmak istemeyebilirsiniz. Keza özel ve gizli dosyalar koruma gerektirirler ki eğer iş arkadaşlarınız veya etrafınızdaki kişiler bu gizli dosyalarınıza ulaştığınızda sıkıntı çekebilirsiniz. Touch ID desteği sayesinde Google Drive uygulamasını parmak izinizle daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli bir şekilde açabilirsiniz. Google Drive uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunulmakta.

OneDrive

OneDrive-Touch-ID

OneDrive, Apple’ın iCloud veya Google’ın Drive sürücüleri gibi Microsoft’un bulut tabanlı veri depolama hizmetidir. OneDrive ile fotoğraflarınızı, videolarınızı, dokümanlarınızı dosyalarınızı veya daha fazlasını depolayabilirsiniz. Kamera yedekleme özelliği sayesinde fotoğraf ve videolarınızı otomatik olarak senkronize edebilirsiniz. Uygulama, Word, Excel ve PowerPoint gibi Microsoft’un verimlilik uygulamalarıyla kusursuz bir şekilde çalışıyor. Eğer uzun bir şifre kullanmak istiyorsanız ve her seferinde bu şifreyi girmek istemiyorsanız Touch ID özelliğini aktifleştirerek uygulamayı parmak izinizle aktifleştirebilirsiniz. OneDrive uygulaması App Store’da ücretsiz bir şekilde sunuluyor.

Bizim listemize girmeyen fakat Touch ID kullanarak çalıştırdığınız 2014 yılında gelen başka uygulamalar var mı? Aşağıdaki yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir