32 Bit Cihazlar İçin Pangu Güncellemesi Yayınlandı

Eğer iPhone 5, iPod Touch 5, iPhone 4S, iPad 2 veya daha farklı 32 bit işlemciye sahip iOS 8 yüklü bir cihazınız mevcutsa ve Pangu uygulamasını kullanarak jailbreak yaptıysanız, muhtemelen jailbreak işleminden sonra bir takım sorunlar yaşıyorsunuz. Bazı işlemlerde ekranda yuvarlak ikonun dönmeye başladığını, bunun sonucu olarak cihazınızın CPU ve batarya değerlerinin oldukça düştüğünü, hatta bazı işlemlerde cihazınızın oldukça fazla derecede ısındığını gözlemliyor olmanız muhtemel.

Bazı kaynaklarda, bazı iPhone 5S kullanıcılarının cihazlarının aşırı ısındığına dair tepkiler geliyor olsa da, bunun pek önemli olmadığı, keza birçok iPhone 5S ve iPhone 6 kullanıcısında böyle sorunların oluşmadığı, bu ısınmanın sebebinin de cihaz kullanımından meydana geldiği belirtilmekte.

Yukarıdaki kullanıcıların sorunlarını gidermek amacıyla, Pangu ekibi tarafından Untethered jailbreak yapan kullanıcılar için yeni bir güncelleme paketi yayınlandı.

Daha önceden jailbreak yaptıysanız, tekrar jailbreak yapmanıza gerek yok. Cydia’ya giderek Güncellemeler kısmında geldiğinizde güncellemeyi göreceksiniz, buradan güncellemenizi yapabilirsiniz.

Güncellemenin işlem kaydı şu şekilde belirtilmiş:

Pangu paketinin 0.3 versiyonu 32 bit cihazlardaki (iPod 5, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2 ve iPad 1) arka plandaki işlemlerden kaynaklanan bir problemin giderilmesi amacıyla, CPU, batarya ve hatta ısınma problemlerini gidermek amacıyla yayınlandı.

Eğer 64 bit işlemciye sahip bir cihaz kullanıyorsanız veyahut 32 bit bir cihaz kullanıyor ve bu sorunlardan birini yaşamıyor olsanız dahi, bu güncellemeyi yapmanız önerilmekte. Güncelleme yapmadan önce arka planda çalışan uygulamalarınız varsa ve bunlardan biri üzerinde çalışıyorsanız kaydettiğinizden emin olun çünkü güncellemeyi yaptıktan sonra cihazınız yeniden başlatılacaktır.

Güncelleme: Güncelleme yapılmasının sebebinin Cydia yaratıcısı Saurik tarafından önerildiği belirtildi. Saurik: 64 bit cihaz kullanan bazı kullanıcılar ciddi problemler yaşadıklarını belirttiler. Pangu ekibine göre, 64 bit üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı ve yaptıkları testlerde herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirttiler. Yine de paketi düzenledik ve Pangu ekibi yine de yaşanan problemler üzerinde detaylı çalışmalar yapmaktalar.

Jailbreak yaptınız mı? Eğer jailbreak yaptıysanız benzer problemlerle karşılaşıyor musunuz? Eğer problemler yaşıyorsanız bizlerle bunları paylaşın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir