ABD Paten Ofisi Apple’ın Patentini Geçersiz Saydı

ABD Patent Ofisi Apple’ın Samsung’a karşı kullandığı kaydırma ile ilgili patentini geçersiz saydı.
Apple’ın 1.05 milyar dolar tazminat kazandığı ve sonrasında yanlış hesaplama neticesinde 598 milyon dolara kadar inen patent ihlali davasında önemli yeni bir gelişme yaşandığı belirtildi.

Dava kapsamındaki patentlerden birisi olan ve ekranı tutup aşağı sürükledikten sonra bıraktığınızda tekrar yukarı çıkmasını tarif eden 7.469.381 numaralı patentin geçersiz sayılması için Ekim ayında ABD Patent Ofisine başvuru yapılmış ve sonrasında ofis inceleme başlatmıştı. İnceleme sonucunda Apple’ın, kurumu patentin geçerliliği konusunda ikna edemediği kararı alındı. Böylece patent geçersiz duruma düşmüş oldu.

apple

Dava aşamasında Samsung’un 21 cihazının bu patenti ihlal ettiği ve 18’inin de Apple’ı zarara uğrattığı kararına varılmıştı. Ancak patentin geçersizliği nedeniyle ilgili cihazlar zarar kapsamı dışında kalacak ve Samsung’un ödeyeceği tazminat miktarında düşüş olabilecek.

ABD Paten Ofisi’nin geçersiz saydığı patentler için Patent Temyiz Kurulu’na itirazda  bulunulabiliyor. Bu bakımdan Apple’ın itiraz hakkı devam ediyor. Ayrıca tarafların tazminatı yeniden hesaplanması için mahkemeye başvuru yaptığı ifade ediliyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir