Acer Liquid Z5 tanıtıldı! işte özellikleri

Android‘li yeni bir cihaz yılbaşı itibariyle CES 2014’te tanıtıldı. 5 inç’lik büyük ekranı ve buna mukabil düşük fiyatıyla oldukça merak edilen ürün gün yüzüne çıktı. Cihazın beklentileri biraz yükselince, özellikleri de ön plana çıkıyor. Fena sayılmayacak şekilde donanımlı olan cihazda bakalım neler varmış.

Azer Liquid Z5 16:9 en boy oranımda görüntü sunabilen 5 inçlik bir ekrana sahip. Cihaz ayrıca gayet ince yapısıyla dikkat çekiyor ve yanlızca 8.8 mm. İnce ve kıvrımlı bir yapı oluşturulduğu için tutulması ve taşınması gayet kolay. Cihaza güç veren işletim sistemi Android 4.2.2 ve çift çekirdekli 1.3 GHz işlemciye sahip.

Cihazda 4GB veri depolama alanı sunulmuş. Her ne kadar yeterli olmasa da artırılabilir oluşu cihazı biraz daha cazip kılıyor. Azer Liquid Z5’in kamerası beklentilerinizi tam karşılamayabilir. Ancak çok da kötü değil. Yani kamera benim için çok önemli diyor ve görüntü kalitesinde iyi seviye arıyorsanız bu cihaz beklentilerinizi karşılamaycaktır. 5 MP kamera bulunan cihazda Wi-Fi ve yerleşik GPS gibi standart özellikler de unutulmamış.

Azer Liquid Z5

Cihazda öne çıkan bir diğer özellik de kullanıcı profili tanımlayabilme. 4 farklı mod bulunuyor ve yaş gruplarına göre kullanım kolaylığı sunabiliyor. Bunlar; temel, uzman, klasik ve tuş takımı modları bulunuyor. İlgilileri için söylemek gerek; AcerCloud sistemi bu cihazda destekleniyor. Yani Acer’in sunduğu bulut depolama alanlarından bu cihazı alanlar faydalanabiliyor ve 30 gün boyunca dosya paylaşımı vs yapabiliyor.

Acer Liquid Z5 ilk etapta bu ayın ortalarına doğru Avrupa’da (Fransa, Almanya, İngiltere, İspanya, Portekiz…) satışa sunulacak ve tavsiye edilen fiyat 169€ (avro) olarak lanse ediliyor. Tabiki çeşitli aksesur üretimleri de yapılan cihazın Türkiye fiyatı için henüz bir bilgi yok. Tahmin etmek gerekirse 750TL’den aşağı satışa sunulmayacaktır. Bu alanda da sanıyorum General Mobile Discovery‘nin yakaladığı satış performansına rakip olabilir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir