Adsense Tık Ücretlerindeki Düşüş

Google Adsense hizmeti web site sahiplerinin gelir elde etmelerine yarayan en oturaklı, en güvenilir ve en etkili sistemlerinde neredeyse alanında tek diyebileceğimiz bir sistem. Bu konuda türk firmalarda varolmasına rağmen henüz kullanıcılara tıklama miktarları ve ödemeler konusunda tam bir güven vermemekle beraber, reklam veren ve alan açısından hakların korunması noktasında halen çeşitli zaafiyetler içeriyor.

Bu sebeple bu alanda haklı olarak Google Adsense bir numarada kalmaya da devam edecek gibi görünüyor. Ancak son günlerde çöp siteler diye tabir edilen neredeyse tık başına 0.01 şeklinde çok komik rakamlar ödeyen adeta web site sahiplerinin belası konumundaki kontör servislerine ait reklamlar adsenseyi sarmış durumdalar. Google reklam filtreleme sisteminde reklam filtreleme yöntemi de bu konuda yetersiz kalıtor ki bu konuda 200 site filtreleyebilme limiti bu sitelerle mücadelede sorun teşkil etmekte.

Genellikle eski filtreleri devamlı takip edip bunların yerine yenileri eklemek şeklinde yapıldığında hem yorucu hemde etki adına tam olumlu sonuçlar vermiyor, ancak yinede kazançların bu şekilde normale dönmesi de gözle görülecek şekilde artıyor. Filtreleme sistemi, sitemizde görmek istemediğimiz sitelerin reklamlarının çıkmasına engel oluyor (rekabetçi reklam filtresi) diyerek yeni kullanıcılara bu konuda küçük bir açıklama yaparak sizlere güncel çöp site filtresinde kullanabileceğiniz siteleri vermek istiyorum ki en azından bunları engelleyerek tık başı ücretlerinizin biraz daha artması muhtemeldir. Ancak bu çöp sitelere her geçen gün özellikle .info uzantılı domainler olarak eklendiğini de belirtmekte yarar var bu sebeple elinizden geldiğince bu filtrenizi güncel tutmaya çalışarak bu sitelerden en az şekilde etkilenme yönünde güzel bir adım atmış olacaksınız.

Güncel çöp site listesi indir (txt) >> Sağ tıklayıp farklı kaydet diyerek bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir