Akıllı Ev Sistemleri Nasıl Çalışır?

Akıllı Evler diğer evler gibi görünür ancak ışıklar, prizler, termostatlar ve daha fazlası için ekstra kontrol seçenekleri sunar. Ancak bu ek kontroller karmaşıklığı ortaya çıkarır ve nasıl çalıştıklarını anlamak, daha iyi bir akıllı ev sistemi inşa etmenize yardımcı olur.
En seçkin kadınlar büyükçekmece escort web sayfasında.

İlk akıllı evinizi oluşturuyor veya mevcut bir akıllı ev sistemini yükseltiyorsanız, buna cihaz ekleyeceğinize karar verirken nasıl çalıştıklarını anlamak önemlidir. Ayrıca akıllı evlerde, her şey radyo yayını ve merkezi cihazla ilgilidir.

Akıllı Cihazlar Radyo Desteklidir

Akıllı evinize güç veren cihazlara gelince, hepsinin ortak bir yanı var: radyo frekansı. Wi-Fi, Philips, Z-wave, Xiaomi, Bluetooth veya başka bir marka olsun, akıllı cihazınız ile akıllı olmayan bir cihaz arasındaki büyük fark bir radyo yayınıdır.

Ancak bu radyo yayını ampulleriniz, prizleriniz veya kapı ziliniz hakkında herhangi bir kayıt almaz. Sadece iletişim için oradalar. Cihazlarınızın doğrudan telefonunuzla veya tabletinizle veya tersi ile iletişim kurduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu genellikle doğru değildir. Neredeyse tüm akıllı cihazlarınız bir merkezi cihaz ile iletişim kurar, yani akıllı evinizin beyinleri ile

Akıllı Evler Beyin Gerektirir, Bazen Birden Fazla Gerekebilir

Sesli asistanlar yorum için Amazon ve Google sunucularına söylediklerinizi iletiyorlar. Bu işlem olmadan, ses yardımcıları söylediğiniz bir kelimeyi anlamıyor. Gerçek şu ki, neredeyse yüm akıllı cihazlarınız benzer şekilde çalışır. Akıllı kapı zili videonuz telefonunuza ulaşmadan önce, kapı zili üreticisinin sunucularından geçer. Philips Hue uygulamasında kapalı düğmesine bastığınızda, bu sinyal akıllı telefonunuzdan kablosuz yönlendiricinize, Philips hub’ına gider. Bu hub daha sonra onları kapatmak için Hue ampullerinizle iletişim kurar.

Sunucuları veya hub’ları (ve bazen her ikisini de) akıllı evinizin beyni olarak düşünün. Zekanın olduğu yer orası. Cihazların kendisinde değil, onlarla etkileşimde bulunmak için kullandığınız uygulamalarda veya fiziksel uzaktan kumandalarda da değil. Ve bu sunucular ve hublar, açılıp kapanmanın ötesinde ekstra yetenekler sağlar. Rutinler, yüz tanıma, otomasyonlar, ses kontrolü ve daha fazlasını sağlarlar.

Ancak akılda tutulması gereken şey, akıllı evinizin birden fazla beyin grubuna sahip olabileceğidir. Google Home cihazı Google sunucularına bağlanır; Philips hue ampulleriniz bir Philips hub’ına, Xiomi’nin hub’ına vb.

Bazı üreticiler, SmartThings veya Hubitat hub’ına bağlanan Z-wave aygıtları gibi evrensel hub’larla iletişim kurmak için cihazlar tasarlar. Ancak, tüm cihazlarınız arasındaki etkileşimi sağlamak için diğer şirket sunucularını ve hub’larını dahil etmeniz gerekebilir. Örneğin, Philips Hue ampulleri SmartThings hub’la birlikte çalışabilir, ancak işlem sırasında hala Philips Hub’ı kullanıyorlar.

Daha Fazla Beyin Daha Fazla Cihaz, Daha Çok Komplikasyon ve Belki Gecikme Demektir

Akıllı cihazınızın bir şeyle (bir hub, sunucu vb.) iletişim kurduğunu bilmek önemlidir; çünkü akıllı ev her şey birlikte çalıştığında en iyi şekilde çalışır. Kontrol etmek için evinizle konuşmayı tercih ediyorsanız, ancak ışığınız Siri ile çalışmıyorsa, o zaman akıllı bir ışık olmayabilir.

Neyse ki, cihaz üreticileri bunu anlıyor ve genellikle mümkün olduğu kadar çok farklı hizmetle uyumlu olmaya çalışıyorlar. Bu nedenle, hareket sensörleri eklerken belirli bir ampul markasına zaten yerleşmişseniz, ampullerinizle iletişim kurduklarını iki kez kontrol etmeniz gerekir. Ama önemlisi, nasıl etkileşimde bulunduklarına dikkat etmektir.

Zincirdeki her bir ek “beyin”, başarısızlık noktaları ve gecikme ihtimali sunar. Örneğin, eve vardığınızda ve kapının kilidini açtığınızda oturma odanızın ışıklarını açan bir rutin oluşturduğunuzu hayal edin. Akıllı kilidiniz Wi-Fi üzerinde çalışıyorsa ve ışıklarınız Z-wave’de çalışıyorsa, eve geldiğiniz verilerin kilidinizden modeminize, akıllı kilidin bulutuna, sonra yine modeminize ve en son hub’ınıza gitmesi gerekir. Yol boyunca bulut ve hub verileri görecek ve bununla ne yapacağına karar verecektir.

Bu fazladan yolculuklar gecikmeye neden oluyor. İnternetinizin hızına, ilgili cihazlara ve sunuculara ve hub’lara bağlı olarak küçük veya büyük gecikmelere sebebiyet verebilir. Tamamen yerel olarak kontrol edilen bir sistem, neredeyse her zaman bulutu kullanan bir sistemden daha hızlı çalışacaktır. Ancak buluttan vazgeçmek, hangi cihazları kullanabileceğinizi sınırlayabilir ve hatta bulut sunucularının çalışmasına güvenen ses kontrolünü engelleyebilir.

Yanlış yorumlanmış verilerin ötesinde, “çok beyinli” evler için bir diğer başarısızlık noktası, bir cihaz üreticisinin işinden ayrılması veya erişim haklarını değiştirmesidir. Hub’ınız çalışmayı durdurabilir veya kullandığınız hizmet (Nest gibi) erişimi tamamen kesebilir. Ve akıllı eviniz işleviz kalabilir.

Dikkatlice Ek Cihazlar Ekleyin

Bu, evinizin bir dizi radyo yayın türüyle ve üreticisiyle iyi çalışamayacağı anlamına gelmez. Bazen en iyi çözüm mevcut karışımınızın dışına çıkmak anlamına gelebilir. Ecobee Ampulleri (en azından henüz) bulamazsınız, ancak bu Ecobee Termostatınızla birlikte akıllı ampuller kullanmamanız gerektiği anlamına gelmez.

Ancak, farklı hub ve sunucularda yaptığınız atlamaları ne kadar sınırlandırabilirseniz, eviniz o kadar iyi olacaktır. Bir akıllı telefon ya da bir ses asistanı olsun, cihazlarınızı mümkün olduğunca tek bir “hub” üzerinden gönderin. Tek bir servise kontrol vererek, en azından rutinleri, otomasyonları ve hatta temel kontrolleri oluşturma zamanı geldiğinde uygulama atlamayı sınırlarsınız.

Akıllı ev cihazlarınızın nasıl etkileşimde bulunduğunu kontrol altında tutmak için en iyi olay, nasıl etkileşime girdiklerini ve bu etkileşimleri neyin kontrol ettiğini anlamaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir