Akıllı saat piyasasının %75’i Apple Watch’ta

Apple Watch akıllı saat piyasasına girdiğinden beridir oldukça konuşulan teknoloji konularının arasında. Birçok yönüyle de eleştirilen bir ürün diyelim bir de. Bazı kullanıcılar “..ne yapacağız biz bununla, herhangi bir fonksiyonunu göremedik” şeklinde yorum da gönderiyorlardı. Çünkü insanlar akıllı saat ismindeki büyüye kapılıp öncelikli olan “saat” fonksiyonundan başka şeyler beklediği ve birşey göremediği için “ne işimize yaradı” diye düşünüyordu. Ama durum biraz değişmeye başladı sanki?

Öncelikle Apple Watch’un satış rakamlarına ve pazardaki payına göz atalım. 4 milyon satış rakamına ulaşan Apple Watch‘lar, akıllı saat sektörünün %75‘lik kesimine sahip olduğunu da göstermiş oluyor. Giyilebilir teknoloji denildiğinde ilk akla gelen ürünlerden olan akıllı saatlerin de şimdilik pazar galibi Apple.

apple watch

Tim Cook geçtiğimiz günlerde Apple Watch için 8500 uygulamanın bulunduğunu açıklamıştı. Bu da cihazların ne denli kullanışlı olabileceğinin göstergesi aslında. Uygulama sayısı ne kadar fazla olursa o segmentin de o kadar başarılı olacağı aşikar. Akıllı telefonlar da uygulamaların çoğalmasıyla cazip hale gelmişti hatırlarsanız. Aynı şey akıllı saatler ve gözlükler için de geçerli olacaktır.

Son olarak bir dipnot düşelim: 4 milyon satış rakamı resmi kaynaklara dayanmıyor. Ortalıkta dolaşan söylentiler 2.85 milyon ve 6 milyon olduğundan ortalama olarak analistler 4 milyon kabul ediyorlar.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir