Akıllı Saatlerin Babası Android

Akıllı saatlerin galibi android olacaktır. Saatler Google işletim sistemine sahip olarak piyasaya sunulacaktır. Samsung marka olan bu akıllı saatler, sadece belirli bir sisteme sahip olan ve üst sınıf telefon modelleri ile uyumlu hale getirilecektir. Fiyat olarak ürünleri incelemek gerekirse, orta seviyelerde bir android telefonların fiyatları ile aynı ölçüde diyebiliriz. İşlevsellik yönüne baktığımızda tabi ki kusursuz değil fakat oldukça kullanışlı saatlerdir.

2013 ve 2014 yıllarında satışı yapılan akıllı saatlerin yarısında çoğunun markası Galaxy Gear idi. Strategy Analytics tarafından açıklanan bilgilere göre ve Giyilebilir Cihaz Ekosistemi araştırmaları birleştirilerek tüm dünya genelinde 1.9 milyon akıllı saat satışı olduğu açıklanmıştır.

akıllı saatBu sayı ile birlikte yeni bir rekorun kırıldığı göz önünden kaçmamalıdır. Bu oranla birlikte 1.2 milyon kullanıcı, yani ortalama %60’ı android kullanıcılarından oluşmaktadır. Android cihazlara oldukça düşkün olan insanlar, bir çok özellik sayesinde android işletim sisteminden vazgeçememektedir. İos ve diğer işletim sistemine sahip olan cihazların kullanım kolaylığı, android kadar basite indirilmediği ve karışık olduğunu söyleyen android kullanıcılarının %95’i android ile tanıştıktan sonra farklı bir işletim sistemini tercih etmiyor.

Şu an çok yaygın olmayan ve özellik olarak da normaline oranla kapsamlı olmayan akıllı saatler, android işletim sisteminin geliştiği gibi gelişim gösterecek ve her android kullanıcında bir akıllı saat olacağı hedeflenmektedir. Görülen o ki; satış rekorlarının çoğunu android işletim sistemine sahip kullanıcılar aldıysa bu hedefe de kısa süre içerisin de gelinecektir.

Bir çok özelliği ile birlikte bizlere çok hızlı ve kolay işlemler sunmayı başaran android işletim sistemi, daha farklı uygulamalar ile tekrardan karşımıza çıkacak ve gündemde ki en iyi işletim sistemi ünvanını kaptırmayacağa benziyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir