Akıllı Telefonları Hızlı Şarj Etme

Akıllı telefon kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konulardan biri cihazın yavaş bir şekilde şarj olmasıdır. Yapısı gereği hızlı şarj tüketen akıllı telefonlar bu nedenle günün sonunda kullanılamaz hale gelir. Özellikle belirli bir yaşın üzerindeki telefonların yavaş şarj olması büyük bir sorundur. Yine de bazı püf noktalarını uygulamak akıllı telefonları hızlı şarj etme konusunda işe yarar.

Uçak Modunu Etkin Hale Getirin

Çoğu kullanıcı ağ sinyalinin şarjı hızlı tüketen etkenlerden biri olduğunu bilmez. Sinyalin kötü olması şarjın daha hızlı bir şekilde bitmesine neden olur. Bu nedenle özellikle zayıf sinyale sahip olan akıllı telefonların pili kısa ömürlüdür. Uçak modunu aktif hale getirmek ağ sinyalini keseceği için telefonun hızlı şarj olmasını sağlar. Uçak modunu etkin hale getirmek için şu adımları izleyin:

  • Ayarlar seçeneğini açın.
  • “Kablosuz bağlantı ve ağlar” seçeneğine tıklayın.
  • Uçak modunu etkinleştirin.

Şarj Esnasında Uygulamaları Kapatın

Telefon şarj edilirken arka planda çalışan uygulamalar etkin haldeyse pili tüketmeye devam eder. Uygulamaların çalışmaya devam etmesi telefonun yavaş bir şekilde şarj olmasına neden olur. Bu nedenle bu uygulamaları kapatmak telefonu hızlı şarj eder. Bu yöntem özellikle telefonun uçak moduna alınmadığı zamanlarda işe yarar.

Telefon Şarjdayken Tüm Bağlantıları Kapatın

Günümüzde akıllı telefonların pek çok bağlantı özelliği bulunur. Wi-Fi, bluetooth ve LTE gibi çeşitli bağlantılar telefonun pil gücünü büyük hızlı tüketir. Eğer telefon şarjdayken bu bağlantılar açıksa şarj işlemi önemli ölçüde yavaşlar. Bu nedenle telefon şarjdayken bağlantıları kapatmak büyük önem taşır.

Şarjdaki Telefonu Kullanmayın

Pek çok insanın yaptığı hatalardan biri şarj alan telefonu kullanmaya devam etmektir. Şarj alan telefonda çeşitli uygulamalar kullanmak gereksiz enerji harcamaya neden olur. Bu durum şarjın yavaş alınması ile sonuçlanır. Aynı zamanda şarjdaki telefonu kullanmak zararlı olarak kabul edilir. Telefonun ömrü önemli ölçüde zayıfladığı gibi batarya hasar görür.

Telefonu Powerbank ile Şarj Edin

Telefonu şarj etmenin yollarından biri de powerbank kullanmaktır. Özellikle dışarıdayken şarj işlemini powerbank kullanarak halletmek büyük bir avantaj sağlar. İyi bir model powerbank kullanmak telefonu hızlı şarj etmenin en iyi yollarından biridir.

Kablosuz Şarjdan Kaçının

Şarj etme işlemini kablosuz bir şekilde yapmak her ne kadar kulağa cazip gelse de hızlı şarj etmekten epey uzak bir yöntemdir. Düşük çıkış gücü sağlayan kablosuz şarjlar telefonun geç şarj olmasına neden olur. Bu nedenle telefonu prizden şarj etmek her zaman sağlıklı sonuç verir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir