Alexa’da Yükselme ve Manipüle

Bilindiği gibi alexa, sitelerin ziyaretçi trafiğini haftalık, 1aylık, 3 aylık şeklinde ziyaretçi trafiği‘nizi gösteren ve buna göre de ülkesel bazda ve genel dünya sıralamasında sitenize bir sıra belirleyen bedava istatistik hizmeti veren bir site. Tabi sizin sitenize giren ziyaretçilerinizin trafiğini doğru bir şekilde verebilmesi için Alexa Widget’inin sitenize eklenmiş olması lazım ki bu istatistikleri azami doprulukta sunabilsin. Ama her ne hikmetse siz bu widget’i eklemeseniz de bu istatistikleri sunuyor oluşu hayli ilginç ki bu verileri nereden alıyor diye bir soru geliyor akla.

Neyse, meselemiz bu değil tabiki, bir kaç zaman öncesine kadar şahsen benim de önemsediğim ve nezdinde yükselmeye çalıştığım bir siteydi alexa. Ancak çok basit yöntemlerle sonuçların istediği gibi manipüle edildiğini görünce en azından benim için pek de bir şey ifade etmeyen bir site haline geldi. Merak edenler de Alexa Verileri Tamamen Güvensiz konusundan sebeplerine bakabilir. Yani sizler bu sıralamada yükselmek için sitenizin gerçek ziyaretçilerle ve gerçek dolaşım almasını sağlamak ile uğraşırken birileri bu işi otomatik yapan siteler, uygulamalar, botlar ile günlük, haftalık ve aylık olarak istedikleri kadar söz de ziyaretçiyi sitenize göndererek alexa’da yükselme‘nizi sağlıyorlar.

Yukarıda verdiğim linkteki makalem sebebi ile buna gerçek bir örnek vermemi isteyen arkadaşların da görüp yararlanabileceği bilinen bir metodu sizlerle paylaşmak istiyorum. Genellikle para kazanma adına bazı siteleri sadece ziyaret ederek kredi, para kazandığınız sistemleri bilirsiniz. Yapmanız gereken size verdikleri tarayıcı eklentisi yahut programı çalıştırmak ve arkaplanda çalışan program vasıtası ile tarayıcınızın bir bölümünde bu uygulamanın otomatik getirdiği sitelerin açılmasını sağlamak. Böylece size belli bir süre için yine belli bir para ödenmesi sistemi, işte buna benzer bir uygulama ama bunda amaç para kazanmak değil bu kazandığınız kredilerle sitenize seçeceğiniz miktarlarda ziyaretçi gönderilmesini sağlamak. Böylelikle örnek olarak günlük 5000 ziyaretçiyi ayarlamış ve saat aralıkları ile o saatlerde gelecek ziyaretçi sayılarını belirliyorsunuz ve sitenizde en az 10sn. kalacak ziyaretçileri hemen almaya başlıyorsunuz.

Al gülüm ver gülüm metodu ile aylarca gelemeyeceğiniz sıralamaya, yükselişe bir kaç haftada erişebiliyorsunuz. Denemek isteyenler buradaki siteden kayıt olup istediği kadar ziyaretçiyi sitelerine alıp alexa’yı yanıltabilir ve yükselebilir. Gerçek bir istatistik için en iyi araç google’ın google analytics hizmeti olduğunu da belirtelim ve alexa’yı baz alanların bu açıdan da ilgili sonuçları değerlendirmesini tavsiye ederim.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir