Aman Algoritmam Anlaşılmasın

Bu uğurda da saçma sapan sitelere saçma sapan Pagerank’ler gidecek olsa da karşılığında algoritmamın karışıklığına bir de anlamsızlık katarak iyice bu konuyu çetrefilli yapayım diyen Google Amca yine saçma sapan bir Pagerank güncellemesi yaptığı bir Nisan ayına şahit olduk. Madem bu pagerank uygulaması var o zaman bu uygulamanın en adil ve en haklı şekilde dağıtılması bu sisteme güveni arttıracağına artık gün geçtikçe webmaster’lar için sadece güvensizlik faktörü lmaya başladı.

Tabi bir çok kritere göre çok önemli bir durum arzettiğinden de webmaster’lar her ne kadar şikayet etse de yine de pagerank faktörü önemini koruyor. Evet biliyorum, pagerankten ziyade sonuçlarda çok daha iyi yerlerde olmak, indexlenen sayfa sayısı miktarı çok daha fazla önem taşıyor ama dedim ya madem bu faktör var, o zaman adam gibi olması lazım değil mi? Bu son güncellemede size örnek vermek isterdim ama örnekler o kadar çok ki hangi birini yazayım, bomboş bir site, en fazla 8-10 sabit içerik, bunlarda yenilenmeyen, genellikle kopya sayılabilecek tatta, sadece cümleler ile biraz oynanmış, mesela web tasarım, google optimize benzeri hizmet veren site veya siteler.

Buna bağlı olarak pek ziyaret edilmediğini de bildiğim, backlinki hemen hemen hiç olmayan ama PR değeri 5. Bu örnekler o kadar çokki, tek sayfa bir indexi olan domain bile var, 3 aydır kapalı olan ve kapalı olduğuna dair gösteren bir indexi olanda. Açıkçası google, özellikle pagerank konusunda iyiden iyiye çuvallamaya başladı, tabi bu bizim düşüncemiz google bunu ne anlamda yapıyor zaten yukarıdaki satırlarda gizli. Umarım google amca böyle yapacağına şu pagerank denilen ve aslında saçma sapan bir özellik olan uygulamadan vazgeçerde insanlar bu yüzden kanser olmaz.

Yoksa PR konusu geçen her yere “Dikkat Pagerank Sağlığa Zararlıdır” ibareleri eşliğinde bahsedilmeye başlayacak ölçüye gelecek. Yakında ben de google’ın bu kriterine uygun bom boş bir site açacağım, içine de çok aranan kelimelerle donatılmış saçma sapan ve anlamı olmayan içerikler yazıp en düşük pr5 bekleyeceğim, alınca da hemen tanesi bilmem şu kadardan reklam satacağım 🙂 Siz siz olun pagerank’e inanmayın, onsuz da kalmayın, tadında olmuş olan google’ın en konuşulan bu fonksiyonunu alayacağım, çözeceğim diye sakın ha kafayı yormayın.

Kendinizi hiç kasmaksızın, kendi haline bırakacağınız, içinde aslında bir bütün olarak bakıldığında bir anlamı olmayan, sadece kelimelerin yan yana geldiği “ÖZGÜN” içerikler olsun yeterli. Google bu, elin gavuru 🙂 ne anlayacak sitenin içeriğinden bakacak geçen cümlelere değişik ve başka sitede olmayan, varsın anlamsız olsun özgün ya…. Şaka bir yana, umarım hep dediğimiz ama her seferinde daha fazla yanıldığımız gibi, bir dahaki güncellemede daha mantıklı sonuçlarla karşılaşır ve gerçekten, özgün içerik, özgün konular, doyurucu yazılar, kendince de yeterli ve makul ölçüde backlinkleri olan adam gibi domainlerle oluştrulmuş ve gerçekten topluma adam gibi bir şeyler verme amacında olan sitelerin en azından boş içerikli siteler veya kopya siteler kadar değer gördüğünü bizler de görürüz.

Yine umarım ki, kendisine web dünyasını esir eden ve neredeyse tekel haline gelen bu google’a haddini bildirecek, rekabet getirecek projeler çıkar. Bak o zaman rekabet neleri etiriyor hep birlikte görürüz ama en azından bu ara böyle ufuk görünmüyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir