Amazon Kindle Fire 2 Yakında..!

Amazon’un Google Nexus 7 tabletin çıkışına yanıt vermesi gecikmedi. Çin’deki üretici Quanta’nın şimdiden Kindle Fire 2 cihazların birinci partisi üzerinde çalışmalara başladığı söyleniyor. Cihazın bir aya kadar çıkması bekleniyor.  Direkt olarak Amazon’un başarılı tableti Kindle Fire’a rakip olan GoogleAsus işbirliğiyle üretilen Nexus 7’ye karşı bir karşı atak olarak nitelendirilen bu söylentiye göre, Kindle Fire 2’nin metal bir gövdesi olacak ve ilk jenerasyon tabletlerden farklı bir batarya barındıracak. Bu durum da tedarik zincirini değiştirecek. Çin kaynaklı habere göre Kindle Fire 2, 7 Ağustos’ta raflardaki yerini alacak.

Kindle Fire 2

CNET’in haberine göre ise Amazon 31 Temmuz tarihinde bir duyuru yapmayı planlıyor. İki farklı haber değerlendirildiği zaman da çıkış tarihinin gerçek olabileceği doğruluk kazanıyor. Duyuruda ayrıca Amazon’un dört farklı yeni tablet modeli üzerinde çalıştığı belirtiliyor. CNET haberine göre, Ağustos ayında iki farklı 7 inçlik Kindle Fire 2 piyasaya girebilir. 1024×600 ekranlı modelin kamerası bulunmazken, 1280×800 çözünürlüğe sahip ikinci cihazın kamerası da bulunacak.

Düşük çözünürlüklü cihazın, direkt olarak Nexus 7’nin fiyat olarak altına inme amacı olduğu belirtiliyor. 2. cihazın ise Nexus 7 ile benzer özellikler taşıyacağı bildiriliyor. Bunların dışında yılın ilerleyen dönemlerinde 4G destekleyecek 3. bir 7 inçlik tablet ile ondan da sonra 1920×1200 çözünürlüğe sahip olacak 8.9 inçlik bir tabletin çıkabileceği söyleniyor.

Amazon son dönemde mobil cihaz piyasasında ciddi şekilde gündemi etkiliyor. Bloomberg kaynaklı habere göre de şirket kendi akıllı telefonunu piyasaya sürmeyi düşünüyor.

Kaynak: ComputerWorldTurkiye

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir