Android İşletim Sisteminin Gizli Menüsü

Sitemizin isminin elmadoktoru olması nedeniyle daha çok iOS ve OSX işletim sistemine sahip cihazlar için ipuçlarına ve makalelere ye veriyor olsak da, mobil cihazlarınızı daha işlevsel bir şekilde kullanabilmeniz için zaman zaman Android, Windows Phone ve BB OS gibi işletim sistemini kullanan cihazlar ve bu işletim sistemleri ile ilgili de bilgiler vermeye çalışıyoruz.

Bu konumuzda da Android kullanıcıları için bir takım ipuçları vererek Android kullanıcılarının cihazlarından maksimum verimi almalarını ve cihazlarında bulunan gizli menüleri kullanarak daha önce görmedikleri şeyleri yapmalarını sağlamaya çalışacağız.

Yukarıda bahsettiğimiz üzere Android işletim sisteminde gizli bir menü mevcut. Bu gizli menüye girebilmek için yapmanız gerekenleri ve bu menüde yapabileceklerinizi şu şekilde sıralayabiliriz:

İlk olarak cihazınızın tuş takımını açarak arama ekranına gelin ve *#0*# rakamlarını tuşlayın. Büyük bir ihtimalle ilk defa göreceğiniz bir ekranla karşılaşacaksınız. Peki bu menüde neler yapabilirsiniz?

Android İşletim Sisteminin Gizli Menüsü

  • Bu menü, daha çok telefonunuz test aşamasında iken kullanılan kodlar. Örneğin “Blue” yazan yere dokunduğunuzda ekranınız komple mavi olacaktır.
  • Vibration yani titreşim yazan yere geldiğinizde cihazınızın titreşimini test edebilirsiniz.
  • LED yazan kısma dokunduğunuzda cihazınızın LED ışığı yanar ve farklı renklere dokunarak farklı geçişler yapabilirsiniz.
  • Touch yazan yere dokunmak suretiyle cihazınızın ekran hassasiyetini test edebilirsiniz. Bu menüden çıkabilmek için ekrandaki tüm kutucukları dolu (yeşil) hale getirmeniz gerekiyor.
  • Speaker (hoparlör) yazan kısımdan telefonunuzun ses kalitesini test edebilmeniz mümkün.
  • MegaCam yazan kısımdan kameranızı açabilirsiniz.
  • Aynı şekilde Front Cam ise ön kameranızı açmanızı sağlıyor.
  • Sleep yazan yere dokunarak menüden çıkana kadar cihazınız uyku moduna geçer.
  • Dimming yazan bölümde ise ekranın parlaklığıyla tek dokunuş hareketiyle dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz.

Bu menülere girdikten sonra geri dönmek ve bir üst menüye dönmek için tek yapmanız gereken ekran dokunmak olmalı.

Android cihazlarda bulunan gizli menü ile ilgili vereceğimiz ipucu şimdilik bu kadar. Sizler de bildiğiniz ipuçlarını bizlerle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir