Android Telefonları Hızlı Şarj Etme Yolları

Android cihaz kullanıcılarının şikayet ettiği konulardan biri ise, şarjın çabuk bitmesidir. Son çıkan bir android telefon dahil olsa şarjı ne yazık ki kullanıma oranla maksimum 1 gün gitmektedir. Android işletim sistemine sahip telefonlar, diğer cihazlara göre normalinden daha fazla güç tüketmekte ve uygulama çalıştırdığından dolayı şarj olayına kesin olarak bir çözüm getirilebilmiş değildir. Eski zaman telefonlarına nazaran pil teknolojisinin bu konuda gelişme göstermesi ve daha güçlü yapıya sahip piller üretmesi beklenmektedir. Fakat bu bekleyiş içerisinde ne zaman üretilir ya da piyasaya sürülür kesin bir bilgi veremeyeceğimizden dolayı, sizlere şarjı biten android telefonlarınızı nasıl daha hızlı bir şekilde şarj edebilirsiniz bu küçük detayları aktaralım.

android-battery-usage

Bilgisayar ya da araba teypleri gibi usb çıkışı olan cihazlar ile eğer zaman sıkıntınız var ise şarj etmek pek akıl işi değil diyebiliriz. Çünkü normalinden çok daha az bir şekilde güç yansıtmakta telefonunuzun dolma oranını nereyde  2 saat daha geciktirmektedir. Etkili bir şarj istiyorsanız eğer şarj aleti ile şarj etmek şuan için en iyi yöntemlerden biri. Mümkünse sizlere cihaz ile birlikte gelen orjinal şarj aletlerini kullanın. Bu şekilde daha çok verim alacaksınız ve pil ömrünü uzun tutmuş olacaksınız.

Android telefonlarınızda uçuş modunu etkinleştirdiğiniz taktirde cihazınızın enerjiye olan gereksinimide minimuma indirilecek. Tabi bu işlemleri yaparken telefonunuz tamamen şarj olana kadar mobil internet, 3g, arama, mesajlaşma gibi neredeyse telefonun can alıcı özelliklerini kullanmayı unutmalısınız.

Kullanmadığınız gereksiz işlemleri sonlandırmanız sizin yararınıza olacaktır. Bu işlemlerden bazıları ise; Bluetooth, Wifi, GPS ve NFC’dir. Bu sayede daha hızlı bir şarj imkanı bulabileceksiniz. Hatta kapatma olayını tam olarak yapmak istiyorsanız eğer, senkronizasyonuda kapatmanızda yarar vardır. Bu sayede arka planda uygulamalara güncelleştirme için izin vermeyecek ve yeni haberleri yükletmeyeceksiniz.

Son olarak eklemek istediğimiz 2 püf nokta daha var. Kimi insanlar telefonlarının tuş kilidini açıp kapatmayı bir gelenek haline getirmiştir. Fakat android telefonlarda ekran en fazla güç tüketen bir alandır. Bu huyunuzdan vazgeçmeniz size %10 oranında bir enerji tasarrufu sağlayacaktır. Bunun yanı sıra 2. Püf nokta ise; arka planda çalışan uygulamaları kapatmakta bir gelenek haline gelmiştir. Bu uygulamaları sonlandırmayın. Siz bunları sonlandırdıkça daha fazla güç tüketimi olacaktır. Oysa ki bir süre girmediğiniz takdirde uygulama arka planda kendini zaten devre dışı bırakmaktadır.

Bu püf noktalara dikkat ettikten sonra telefonunuzdan çok daha fazla verim alabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir