Android’li Tabletler iPad’e Fark Attı

Android işletim sistemi bulunduran tablet bilgisayarlar, ilk kez Apple’ın tabletlerine gelir kazançları ile birlikte fark attı.

Hızlı gelişen tablet dünyasının yıldızı olan iPad, Android işletim sistemli rakiplerinden dolayı yıldızı sönmeye devam ediyor. Apple hayranı olan kullanıcı kitlesini kaybetmeyen fakat Android sisteminin hızlı büyümesinden dolayı pazar payı küçülen iPad, gelir rakamları ile birlikte yılın üçüncü döneminde ilk kez Android’in arkasına düştü.

Bağımsız araştırma şirketlerinin yapmış olduğu analizlere göre yayınlanan raporlarda Android’li tablet bilgisayalar yılın üçüncü çeyreğinde piyasanın %55’lik kısmını oluşturmayı başarmış. Apple ise bu gelir kazançları payında %45’lik bir oranda kalmış. Apple ile Android arasındaki bu fark her ne kadar oldukça az gibi gözüksede üstünlüğün sağlanması amacıyla Android cephesinden küçük ama büyük bir zafer diyebiliriz.

Apple ile Android arasındaki bu farkın oluşmasındaki temel sebep ise Android’in oldukça kısa bir sürede çok hızlı büyüme kaydetmesinden dolayı olduğu düşünülüyor. Özellikle tablet satışları, ülkemizde ciddi derecede artış göstermeye başladı.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir