Angry Birds Yapımcısından Amazing Alex Oyunu

Reklamlarına çok önceden başlanan Angry Birds yapımcısı Rovio tarafından üretilen yeni iOS oyunu Amazing Alex App Store’da yerini aldı. Amazing Alex oyununda, oyuncuların, hedefe ulaşana kadar, ekrandaki nesneleri her nesnenin diğeri üzerinde belli bir etkisi olacak şekilde dizmesi gerekiyor. Oyun, daha önce, oyuncuların ana karaketere oyuncaklarını kurtarması için yardım ettiği bir fizik oyunu olan Casey’s Contraptions olarak biliniyordu.  Bu oyun, 2011 yılında California’da bulunan bağımsız oyun yapımcısı Noel Llopis ve merkezi Washington’da bulunan oyun stüdyosu Mystery Coconut tarafından çıkarılmıştı. Çizgifilm yapımcısı Heath Robinson tarafından çizilen acayip makineler ile 1980’lerin televizyon programı MacGyver’in doğaçlama bulgularını kullanan oyun piyasada olumlu karşılanmıştı.

Amazing Alex

Rovio, grafiklerinde ve oynama biçiminde küçük bir değişiklik yaparak, oyunu iOS ve Android ortamlarında yeniden sundu. Şirket, twitter mesajı ile, PC, Mac ve Windows cep telefonları için de benzer bir uygulamanın geliştirileceğini söyledi. Şirket, Angry Birds sezon oyununda yaptığı gibi, iPhone ve iPad sahiplerinin oyunu kısa süreliğine bedava indirmelerini sağlayarak piyasada ilgi toplamaya çalıştıktan sonra 0.99$ fiyatı ile bugün App Store’da satışa sunuldu. HD versiyonu olan iPad sürümü ise 2.99$ fiyatı ile satılmakta.

Angry Birds’ün tüm dünyada sevilen ve firmayı iflastan kurtaran oyun olması ile beraber Amazing Alex’in ne kadar başarılı olabileceğini zaman gösterecek ancak bizde bıraktığı izlenime göre o başarının yanından bile geçemeyecek bir oyun olarak niteleyebiliriz. Installoustan ücretsiz olarak sahip olacağınız Amazing Alex’i beğenirseniz aşağıdaki iTunes linkinden de satın alabileceğinizi hatırlatırız.

Sizde bıraktığı izlenimleri yorum olarak iletebilirsiniz.

Amazing Alex

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir