App Store ‘Ücretsiz’ butonu ‘İndir’ butonu olarak değiştirildi

Apple günümüzde milyonlarca kullanıcının uygulama alışverişlerini yapmış olduğu App Store üzerinde küçük ve ilginç bir özelliğe daha imza attı. Artık App Store içerisinde gezinirken ücretsiz olan uygulamaların yanında ‘Ücretsiz’ butonunu görmek yerine ‘İndir’ butonunu göreceğiz.

Peki, Apple’ın bu değişikliği gerçekleştirmesindeki amaç ne? Eski butonları kullanırken, kullanıcıların bir kısmı kolaylıkla satın alınabilir uygulamalar ile ücretsiz uygulamaları bu benzerlik yüzünden karıştırabiliyordu. Apple geçmişte de yine bu sorundan dolayı muzdarip olmuştu.

Bu sefer ise bu işin sonunu getirebilmek için ufak bir buton düzenlemesi yapılması gerektiğine karar verdi.  Diğer bir sorun ise uygulama içi satın almalar. Apple bildiğiniz gibi ücretsiz olan bazı uygulamaların uygulama içi satın almalar içerdiği konusunda kullanıcılarını zaten uyarıyor.

Fakat alışveriş öncesi kredi kartının isteniyor olması ve harcama yapılmadığı taktirde herhangi bir işlem yapılmayacağının belirtilmesi, ardından da ücretsiz yazan bir uygulamadan uygulama içi satın almalar nedeniyle ödeme tutarının çekilmesi Apple’ın başını ağrıtmaya başlamıştı.

Böylece bu sorunu İndir butonu ile Apple çözmüş olacak. En azından kullanıcıların artık “Ücretsiz yazan uygulama için neden ücret kesilmiş.” savunması rafa kaldırılmış olacak.  Yani, aslında bu küçük değişiklik özellikle App Store’u yeni kullanmaya başlamış olan sayısız insanı da uygulama içi satın almalar konusunda alarma geçirmiş olacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir