App Store ve Google Play Store Oyun Dünyasını Ele Geçirdi

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle şöyle bir soru aklımıza gelmiyor değil: Acaba Nintendo ve Sony gibi eğlence şirketlerinin devri sona mı eriyor? Akıllı cihazlar için Store’lardan indirilen ve oynanan oyunlarda geçirilen vaktin oyun için dizayn edilen oyun makinelerinden daha fazla olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıktı.

game_spending

2012’nin dört çeyreğinde akıllı telefon ve tabletlere 20 trilyon civarında oyun indirildiği ortaya çıktı. Öte yandan Sony Play Station 4’ün daha önce kullanılan oyunları destekleyeceği açıklanmıştı.

Mobile Deluxe CEO’su Josh Hartwell, Forbes dergisine yaptığı açıklamada, bu yılın konsol oyunları için kırılma noktası olabileceğini açıklamıştı.

App Annie verilerine göre, PSP yapımcısı Sony ve 3DS yapımcısı Nintendo’nın 2012’nin son çeyreğinde 120 milyon oyun ürettiği, bunun %60’ını Aralık ayında ürettiği ortaya çıktı. Tabi ki bunda yılbaşının da etkisinin olduğu yadsınamaz bir gerçek. Aynı zamanda, bu oran App Store ve Google Play Store’dan indirilen oyunların sadece 3’te biri oranında.

Oyun konsolları en çok Asya Pasifik, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’da oynanırken, iOS oyunlarının en çok oynandığı kesimler Asya Pasifik ve Kuzey Amerika olarak öne çıkıyor. Google Play’e baktığımızda ise oyuncuların daha çok Japonya, Güney Kore’den geldikleri görünüyor.

Oyun üreticileri açısından baktığımızda ise en çok mobil oyun Güney Kore’den çıkıyor. Konsol oyunları da tabi ki Japon üretici Nintendo’dan dolayı Japonya’dan geliyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir