AppGameKit Classic Nedir? Nereden Alınır?

AppGameKit Classic programı son günlerde mutlaka karşınıza çıkmıştır. Çünkü Steam geçen ay bu program için özel bir kampanya başlattı ve uzun süre program gündemde kaldı.

Birçok geliştirici Steam kampanyasını fırsat bildi ve programı ücretsiz olarak kütüphanesine ekledi. Peki, Ekim ayından beridir gündemde olan program tam olarak ne için kullanılıyor? Oyun dünyası ile olan ilişkisi ne? Merak edenleri bakalım çünkü program konusunda detaylara geçiyoruz.

AppGameKit Classic Nedir

AppGameKit Classic Nedir?

Program program olarak bahsettiğimiz şey aslında tam olarak bir oyun motoru. Çok gelişmiş ve her türlü modellemeleri destekleyen bir oyun motoru değil ama basit oyunlar için kullanılabilecek olan pratik oyun motorlarından bir tanesi.

Unity gibi dev oyun motorlarına karşı hiçbir şansı olmayan yapımın, başlangıç seviyesi için ise güzel bir öğretici olduğunu da söylemek gerekiyor.

AppGameKit Basic adı verilen bir dili kullanabileceğiniz oyun motorunda ayrıca Xcode kütüphanelerini ya da C++ kütüphanelerini kullanabilirsiniz.

TheGameCreators tarafından geliştirilmiş olan oyun motorunun, 6 senelik bir geçmişi olsa da DLC paketleri dışında çok bir gelişim göstermediğini de ekleyelim.

Burada yazılımı öne çıkaran Steam atölye desteğinin olması ve DLC paketlerinin bulunması. Mobil ya da masaüstü için bir oyun geliştirirken hem ek DLC paketlerinden yararlanabiliyorsunuz hem de Steam atölyelerinden bulduğunuz içerikleri kullanabiliyorsunuz.

Böylece temel seviyede bir programla eğlenceli oyunlar çıkarabiliyorsunuz. Üstelik AppGameKit Classic içerisinde, geliştiricilerin hazır olarak oluşturmuş oldukları bazı ögeler ve profiller de var. Yine bunları da oyunlarınızda kullanabilirsiniz.

Gelelim fiyata. Geliştiriciler için kampanya yapan Steam, 5 Ekim tarihinde yapımı tamamen ücretsiz sunmuştu. Asıl fiyat 77 TL olmasına karşın şimdi ise %70’lik indirimler var. 20-25 TL gibi bir fiyata oyun motorunu satın alabilirsiniz. Belli aralıklarla kampanyalar da düzenlenmeye devam ediyor.

Bu konuyu biraz takip etmek gerekiyor. Hem DLC içeriklerinde hem hazır profillerde geçerli olacak olan indirimler de bulunuyor. Steam dönem dönem indirimlerine yenilerini ekliyor. Cadılar Bayramı indirimleri, Kış indirimleri, Yılbaşı indirimleri gibi kampanyalarda sadece oyunlar değil, bu tür programlarda indirime giriyor. İndirimlerden yararlanarak bu tür programları almak istiyorsanız biraz takip gerekiyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir