Apple Adeta Para Basıyor

Apple, iki gün önce yapmış olduğu etkinlikle birçok yeni ürününü tanıtmış ve tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başarmıştı. Kendi geliştirdiği işletim sistemini kullanan, dünya genelinde binlerce mağazası bulunan, kendine has tasarımıyla Android cihazlardan ayrılmayı başaran Apple, deyim yerindeyse piyasanın tozunu attırıyor ve ciddi rakamlar kazanıyor.

iPhone’un bir önceki modelleri 6 ve 6 Plus için kullanıcılar ortalama 624 Dolar gibi bir rakam ödüyordu. Bu rakam Android cihazlarda ortalama 185 Dolar. Arada bu denli fark olmasının en önemli nedenleri; tecrübe, marka ismi, işletim sistemi, tasarım ve ürünlerin pazarlama teknikleri. Bu rakamlar sektörün kârlılık oranlarına da fazlasıyla yansımış durumda. Apple’ın kârlılık oranı piyasanın toplamının yüzde 92’sine sahip. İkinci sıradaki Samsung için bu rakam yüzde 15 civarlarında seyrediyor.

2 gün önceki etkinlikte tanıtılan yeni modellerle birlikte Apple’ın kâr oranlarını daha da yükseltmesi bekleniyor. Özellikle tanıtmış olduğu iPad Pro’dan ciddi anlamda katkı bekliyor. 799 ile 1.079 Dolar aralığında değişen fiyatıyla bu kategorideki gelirlerini artırmayı hedefleyen Apple, böylelikle sadece iPhone odaklı gelirini diğer ürünlere de yaymayı hedefliyor.

ipad pro

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir