Apple, beklenen akıllı saat Apple Watch’i tanıttı

Daha önceki yazımızda da Apple’ın iWatch adı altında çıkartacağı akıllı saatini tanıtabileceğini söylemiştik fakat bu net bir bilgi değil sızıntıydı. Apple bugünkü etkinliği içerisinde akıllı saati olan Apple Watch’i beklediğimiz gibi tanıttı, evet uzunca bir süre beklediğimizin aksine cihazın adı iWatch değil Apple Watch olarak lanse edildi. Öncelikle her ne kadar çok geç tanıtılmış olduğuna inansak da yeni akıllı saatin gerçekten harikaları içerisinde barındırdığını söylemem gerekiyor.

İlk olarak elbette Apple’ın saatinin kişiselleştirilebilmesi özelliği ile isterseniz açıklamaya başlayalım? Apple’ın yeni akıllı saati Apple Watch içerisinde birçok kişiselleştirebilme seçeneği ve iPhone ile iPad’lerin aksine farklı arayüzleri bulunuyor. Etkinlik sırasında da söylendiği gibi Apple her gün kullanacağız bu ürün için üzerinde gerçekten çok fazla düşünmüş ve en ince detayları dahi hesaplamış. Tabi bir akıllı saat olunca ilk olarak saat olması özelliğinden başlayalım. Apple’ın yeni akıllı saati saati daima doğru göstermesi ile bilinecek.

apple-watch-2

Saat kişisel tarzı yansıtabilmek için birçok farklı kordon seçeneği ile sunulacak ve elbette akıllı saatin Apple Watch, Apple Watch Sport ve Apple Watch Edition şeklinde üç farklı versiyonu olacak.  Ekran boyutu olarak ise iki farklı ekran boyutu ile karşı karşıya geleceğiz. Cihazlar iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5C, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri ile çalışacak.

Akıllı saat içerisinde birçok sağlık ve fitness özelliği olacak. Bu özellikleri sayesinde Apple Watch kullanıcılarını çok daha sağlıklı ve fit günler bekliyor olacak. Akıllı saat içerisinde geliştirilen dikkat çekici noktalardan birisi de, yan tarafında bulunan ve normal saatlerimizde saat ayarlamak için kullandığımız çubuk. Bu çubuk Apple Watch içerisinde Zoom seçeneğini sağlamasının yanı sıra diğer yandan da kolay değişime yardımcı olacak.

apple-watch

Apple Watch dokunmanın yanı sıra bastırmanın da farkına varacak. Yani bastırma ile dokunma arasındaki fark ile çok daha farklı hareketler yapabilecek ve bunları çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanabileceksiniz. Cihaz kolumuzu kaldırdığımız anda hareket algılayıcısı sayesinde anlayacak ve bize hemen ana ekranı gösterecek. Akıllı saatler üzerinde daha önce denenmemiş diğer bir özellik de bu saat ile çizimler yapabilecek ve bu çizimleri gönderebileceksiniz. Bunun yanı sıra kalp ritminizin de canlı animasyon şeklini çizip bu şekli göndermek mümkün olacak.  Apple Watch için aslında daha söylenebilecek çok fazla şey var, nitekim ürün üzerindeki her şey en ince şekilde düşünülmüş. Fakat şimdilik bu kadarını bilmemiz yeterli. Apple Watch ülkemize çıktığında mutlaka daha detaylı bir incelemesini yapma fırsatını da elimize geçireceğiz.

Cihazın, ekranı tıpkı beklenildiği gibi safir ekran ve bunun yanı sıra bükülebilme özelliğine de sahip olacak. Apple Watch’i önümüzdeki senenin başından itibaren satışta görüp satın almaya başlayabileceğiz.

 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir