Apple Beklenen iOS 5 Sürümünü Yayınladı

Uzun bir beta sürecinin ardından Apple az önce iOS 5 final sürümünü yayınladı. Cihazınızı bilgisayara bağlayıp iTunes’i açtığınızda “Check for Update” butonundan sürüm kontrolü sonrası iOS 5‘i indirmeye başlayabilirsiniz. Tabi bu tür güncellemeler konusunda fazla deneyimi olmayan kullanıcılar iOS 5 Bugün Yayınlanıyor Peki Hazırmısınız? konusunu inceledikten sonra bu işlemi yaparlarsa sorunsuz bir geçiş yapabilecekler. iOS 5 ile beraber kullanıcılar iCloud, iMessage, Notification Center gibi bir çok yenilikle tanışacaklar ki iPad üzerinde yaptığımız iOS 5 ve yeniliklerinin neler olduğuna iOS 5 İncelemesi konumuzdan bakabilirler. Cihazlarının SHSH kaydını almamış olan kullanıcılar henüz iOS 4.3.5 imzalaması durdurulmamışken almaları bir sorunda sürüm düşürmek gerektiğinde size çok lazım olacağını bir kez daha hatırlatmış olalım.

iOS 5 Final Sürümü

iOS 5 hakkında soru ve sorunlarınızı da ayrıca bu konuda yer alan yorum kısmından bize iletebilir ve çözüm arayabilirsiniz. Özellikle jailbreak kullanıcıları bir süre daha beklemeli yahut iOS 5‘e yükseltip bir süre jailbreaksiz olarak cihazlarını kullanması gerekebilir. Bu ayrıntıyı göz önüne alarak sürüm güncellemesi yapmaları tavsiye edilir. Ayrıca cihazlarını yurtdışından almış ve unlock (sim kilidi) olan cihaz sahipleri direk olarak iOS 5’i iTunes üzerinden güncellememeleri gerekir. Eğer gevey turbo sim ile cihazınızı kullanıyorsanız en azından aldığınız yere iOS 5’te çalışıp çalışmayacağını sorarak yükseltme işlemine geçin. Yahut Ultrasn0w ile unlock yapılmış bir cihaza sahipseniz bu durumda cihazınızın baseband (modem firmware) sürümünü yükseltmeden iOS 5 sürümüne yükseltme yapmanız gerekecek ki bunun için baseband yükseltmeden sürüm yükseltme konularımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

iOS 5 tüm iPhone, iPad, iPod ve Apple TV kullanıcılarına hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

Güncelleme: Gevey kullanıcıları dikkat, Gevey’in resmi sitesi olan applenberry sitesinde iOS 5 desteklediğine dair bir yazı yoktur. Bu nedenle SHSH kaydınız da yoksa iOS 5 güncellemesi yapmayın. En azından bu konuyu takip ederseniz size gelişmeleri de bildirme imkanımız olabilir.

iTunes üzerinden iOS5 indirmeye çalışıp çok yavaş olduğunu düşünenler aşağıdaki bağlantıdan direk olarak indirebilirler;

Sürüm Yükseltmede Yaşanabilecek Sorunlar

  • 3194 hatası alanlar hosts dosyasında değişiklik yapması gerekiyordur. Daha önceki jailbreak işlemlerinden kalan ve hosts dosyasındaki değişim sebebiyle Cydia sunucuna ait server adresi var olduğundan Apple sunucusuna bağlanamama hatasıdır. Bu hatayı gidermek için hosts dosyasının önce yedeğini alın içindekileri tamamen silin ve kaydedip tekrar iTunesi açıp deneyin.
  • 3200 hatası alanlar da bir kaç kez iOS 5 yüklemesini denemeleri gerekiyor ki sunucuların yoğun olması sebebiyle bu hatayı alıyorsunuz. Arka rkaya deneyin yahut ilerleyen saatlerde tekrar bu işlemi yapabilirsiniz. Bu hatanın sebebi Apple sunucularının yoğunluğudur.
  • 3200 hatası ısrarla devam ediyorsa o zaman cihazınızı kapatın ve 2 saniye açma tuşuna basın ardından elinizi çekmeden menü tuşuna da basın 10 saniye kadar bekleyin ve sonra açma kapama düğmesinden elinizi çekin ana ekran tuuna basmaya devam edin bilgisayardan ses gelecektir ki telefonunuz siyah ekranda olması lazım. Bu şekilde iTunesi açın (win7 kullananlar sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçsin)  ve cihazı bağlayın “restore” butonuna klavyeden shift tuşuna basarak basın ve IPSW dosyasını bu şekilde gösterip sürüm yükseltmeyi deneyin. Bunu bir kaç kez denerseniz sorununuz hallolacaktır ki ben böyle yükledim.
  • Redsn0w 0.9.9b4 ile jailbreak yapanların bu konuyu okuması gereklidir.

55 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir