Apple, cihazlarına duman dedektörü koymayı mı planlıyor?

Birkaç çizimle ortaya çıkan patentlerde, Apple’ın akıllı ev sistemleriyle ilgili yeni bir ürün çıkaracağı gündeme geliyor. Patent konuları hem rakipler açısından hem de biz teknoloji takipçileri açısından oldukça dikkat çeken şeyler olduğu için haber değeri taşıyor.

Akıllı evlerde duman dedektörü şeklinde düşünülüğünde ilk akla iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac‘te duman dedektörü yer alabileceği geliyor. Çok da uçuk birşey olmadığından, akla yatabildiğinden de heyecan oluşturuyor.

apple duman dedektörü patent  1

Patent detayları henüz belli değil. Zaten daha öncesinden de biliyoruz ki Apple aldığı patentler ardından genelde doğrulama yapmıyor, detay vermiyor. Sanırım bu konuda da bir açıklama gelmeyecek. Patentte Apple’ın akıllı cihazlarına duman dedektörleri yerleştirilip akıllı ev konseptlerinin de bir parçası haline gelebileceği düşünülüyor. Patent bununla da sınırlı değil, cihazların kameralarıyla da tehlikenin uzaklığı hakkında bilgi de hedeflenmiş.

apple duman dedektörü patent 2

Sanıyorum buraya kadar okuyanların hemen aklına gelmiştir. “ee ozaman itfaiye ve ambulansı da arayabilir” evet aynen bunu Apple da düşünmüş görünüyor. Tehlikenin durumuna göre itfaiye ve sağlık kuruluşlarını da arayabiliyor.

Duman dedektörü konusu geçen yıl sonunda beridir var aslında. Yani yeni bir konu değil. Ancak patent detaylarını gözler önüne seren çizimler yeni. Bu da ateş olmayan yerden duman çıkmaz dedirtiyor. 🙂

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir