Apple Çocuklara Zararlı mı?

Çoğu cocuk anne ve babasının telefonu ile oynamak ister, çoğu anne ve baba ise, çocuğu telefonu veya teknolojik cihazı ile avutmak ister. Peki bu cihazların çocuğunuza verdiği zararları hiç düşündünüz mü ?

Çocukların eline verdiğimiz cihazların çoğu internete bağlı ve çocuklar bu cihazlar ile kontrolsüz bir şekilde internetteki milyonlarca bilginin, oyunun ve uygulamanın içerisinde dolaşıyor. Çoğu ebeveyn bu konuyu önemsemiyor, fakat bu konuya ailelerin çok önem vermesi gerekiyor. Uygulama siteleri veya platformlarında, çocuklar için sakıncalı olan bir çok içerik, resim, video ve oyun mevcut. Bunların çocukların dikkatini çekme ihtimalleri çok yüksek. Bu büyük tehlikeler arasında gezinen çocukların teknolojik cihazlar ile bu gayri ahlaki sitelere girmeleri ve buralarda kontrolsüz bir şekilde gezinlemeleri gerçekten çok kolay olmuş bir durumda. Özellikle blue dönemindeki çocukkların bu konuda kendi isteği ile bile bu sitelere girmeye yelteneceği aşikar bir durum. İnternet ve teknolojik cihazlar kullanımına göre sizin yanınızda iyi veya kötü tarafta yer alabilir. Bu konu için ebevynlere çok büyük görevler düşmekte.

Apple kullanıcıları için güdümlü erişim

Bu gayri ahlaki uygulamar veya siteler bulunsada bunları üreten şirketler’de sorumluluğu ailelerin üstüne atıyor. Çocuğunuzun kullanmış olduğu cihazlarda bu site veya  uygulamardan korunmak için çeşitli uygulamalar bulunmakta. Bu uygulamalardan bazıları Apple’da yer alıyor. Apple Store’da yer alan bu yetişkin içerik filtrasyon uygulamasının ismi İos Güdümlü Erişim ve İtunes Ebevyn Denetimi Apple bu uygulamarı çocuğu bulanan yetişkinler için geliştirmiş durumda.  Bu uygulamaları çalıştırdığınızda çocuğunuz yaşının gerektirdiği sınırın dışında cihazınızda gezinti yapamıyor. 

Güdümlü Erişim Ayarlarını Aşağıdaki Resimi İnceleyerek Yapabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir