Apple fotoğraf uygulama yapımcısı SnappyLabs’i satın aldı

Apple, SnappyCam uygulamasının geliştiricisi olan SnappyLabs’i satın aldı. SnappyCam, saniyede 20-30 kare tam çözünürlüklü fotoğraf çeken popüler bir uygulama. Daha açık bir anlatımla; hani zıplayıp havada fotoğrafınızı yakalamak istersiniz ve ancak birkaç denemeden sonra başarabilirsiniz ya. İşte bu uygulama ard arda hızlı çekimler yapabildiği için o sorunu ortadan kaldırıyor. 😉 SnappyCam uygulaması Appstore’de yer aldıktan kısa bir süre sonra popülerlik kazanmıştı.

Apple satın almanın detaylarını henüz açıklamadı. Sanıyorum önceki satın almalar gibi bunun da gizli kalmasını isteyecek.

SnappyLabs kurucusu John Papandriopoulos, Melbourne Üniversitesi Elektrik Mühendisliğinde okudu. Ve gelecekte yine fotoğraf ve kamera alanında çalışmalarını sürdürecek tek SnappyLabs çalışanı olacak. Yani işine Apple’da aynı şekilde devam edecek.

snappycam uygulaması

SnappyCam uygulamasında kullanıcının çektiği fotoğraflar ihmal edilebilir bir kayıpla çoklu çekimlere dönüştürülüyor. Görüntü kalitesi olarak ihmal edilebilir bir kayıp olduğu için de uygulama çok değerli hale geliyor. Uygulama şimdilerde AppStore‘dan çekildi ve Apple’ın kendi kamera çözümlerinden kullanılmak üzere yeni projelerde kullanılacak. iPhone’ların kamera donanımlarından üst düzey bir şekilde yararlanılıp yeni iOS güncellemelerinde çok daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkabilir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir