Apple Hacklendiğini Kabul Etti

Apple, teknolojinin gelebileceği son nokta olan firma, hackerların zaferini kabul etti. iPhone yapımcısı, Salı günü yaptığı açıklamada, bazı çalışanlarının bir visürten etkiendiğini, yapılacak olan güncellemeyle bu açığı kapatacaklarını belirtti. Zararlı yazılımdan bir kısım Mac bilgisayarların etkilendiği, buna da tarayıcılarda bulunan bir eklentinin sebep olduğu belirtildi.

Apple-acik

Yapılan açıklamada –ki Apple’ın bu tarz açıklamalar yaptığı pek nadir görülür- kullanıcıların endişelerini gidermeye yönelik haberlere yer verildi. Herhangi bir veri kaybının söz konusu olmadığı, bunun aksini kanıtlayacak herhangi bir ize rastlanmadığı belirtildi. Öte yandan, Facebook’un d hackerların hedefi olduğu bilgisi geldi. Cuma günü sosyal ağ devinin Çin’deki çalışanların bilgisayarlarına bir sızma girişimi olduğu, fakat herhangi bir Facebook kullanıcı verisinin çalınamadığı bilgisi verildi.

Reuters’e verilen haberde, iPad yapımcısı “Apple’dan çıkan herhangi bir veriye ait bir kanıt mevcut değil” denildi. iPhone yapımcısı sadece ufak çaptaki çalışanların bilgisayarlarının etkilendiği bilgisi yer alıyor.

Her ne kadar bu şekilde bir açıklama yapılmış olsa da, kullanıcılara yapılacak olan tehditlere karşı bir yazılım paylaşılacağı bilgisi veriliyor ki bu da akıllarda soru işareti bırakıyor. Yani Apple’ı hack işleminin nasıl yapıldığını bildiği yorumlarına yol açıyor. Bu arada Apple’ın hackerlara karşı yasal süreç başlattığı bilgisi verildi.

AllThingsD tarafından yapılan haberde;

Apple bazı Mac bilgisayarlara bir Java eklentisi yoluyla bir virüs bulaştığını belirtti. Virüsün Apple ve diğer şirketlere yapılan bir atak girişimi sonucunda bulaştığı, geliştiriciler için yapılan bir websitesi aracılığıyla yayıldığı belirildi.

Yapılan bir diğer açıklama ise açığın kapatılması için yapılacaklardan bahsediyordu:

OS X Lion işletim sisteminden beri Mac bilgisayarlar Java yüklü olmadan dağıtılıyordu ve güvenlik önlemleri gereği OS X eğer 35 gün boyunca kullanılmazsa Java’yı etkisiz hale getiriyordu. Java yükleyen Mac kullanıcılarını korumak amacıyla Java virüsü kaldırma aracı yayınlanacak ve Mac sistemlerini kontrol edecek ve eğer virüs bulursa temizleyecek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir