Apple haritalar uygulaması için Locationary’i satın aldı

Apple haritalar uygulaması adına konum verisi şirketi Locationary‘i satın aldı. Bu konuda henüz net bir açıklama yapılmamış olsa da bazı güvenilir servisler bu haberi doğruluyor. Konum verisi adına başarılı çalışmalar yürüten Locationary şirketini satın alınca hemen akıllara haritalar uygulaması adına bir adım atıldığı geliyor.

Apple iOS 6 ile birlikte duyurduğu haritalar uygulamasıyla Google haritaları devre dışı bırakıp kendi sistemini devreye sokmak istemişti. Ancak daha ilk günlerde patlak veren haritalar uygulaması sonrasında şirket uygulamasını geri çekti ve daha iyi ve daha kullanışlı bir uygulamanın sözünü verip çalışmalara başlamıştı.

Apple Locationary

İlk etapta her ne kadar hüsranla karşılansada mutlaka Apple haritalar adına büyük gelişmelerle birlikte gelecektir. Çünkü hem bu başarısızlığı hazmetmesi hem de ticari nedenleriyle bu sektörde güçlü bir şekilde var olmaya çalışacaktır.

Apple bu tarz küçük başarılı firmaları satın alarak ihtiyacı doğrultusunda tabiri caizse nokta transferler yapıyor. Bunu tabiki birçok teknoloji firması zaman zaman yapıyor. Locationary şirketinin satın alınmasıyla sadece haritalar uygulamasında değil iOS ve OSX li cihazlarda da birçok konuda önemli bir gelişme sağlanabilir. Şimdilik satın alma şirket ve çalışanlarını kapsıyor. Bakalım önümüzdeki günlerde bu tarz gelişmeler neleri gösterecek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir