Apple, Telefonlarda Hırsızlık Önleyici Patente Başvurdu

Gün geçmiyor ki teknoloji ilerlemesin yeni şeyler gündemimize alınmasın. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, her sektörden yenilikler karşımıza çıkmakta. Teknoloji ilerlerken, maalesef aynı teknolojiyi klonlayıp kendisi üretmiş gibi satan bir çok firma bulunmakta. Bunu önlemenin en önemli yolu ise, patent başvuruları. Bir firmanın yaptığı yeni bir özellik, patent başvuruları ile yasal olarak güvence altına alınırken, hem firmayı hem de markayı korumaktadır.

Apple hırsızlık önleme patenti

İşte Apple, daha önce yapmış olduğu farklı patent başvurularından sonra, kulağımza gelen bilgiler arasında, telefonlarınızın hırsızlık anında verebileceği anlık bir tepkime sistemi konusunda patent başvurusunda bulundu. Tam olarak açıklamak gerekirse, araba alarmalarından yola çıkabiliriz. Arabanızda bulunan alarmın herhangi bir durumda çalındığında vereceği tepkiyle bağlantılı olarak, bu patentinde buna yakın bir şekilde olabileceğini düşünüyoruz. Biz düşüneduralım yetkililerden yapılan açıklamaya göre, hareket algılama sistemi üzerine işlenmiş bir teknolojik gelişme olacağı belirtiliyor.

Araba örneğinde verdiğimiz gibi, eğer iPhone veya iPad’iniz herhangi bir terslik algıladığı anda çeşitli sesler ile çalındığına dair işaretler verecek ve telefonun yerinin belli olmasını sağlayacak. Böylece, olası çalınmaların önüne geçilmesi ve iPhone, iPad cihazlarına teknolojik anlamda bir yenilik getirilmesi düşünülüyor. Algılama sistemi, cihazın kullanıcısının telefon kullanma yönündeki alışkanlıklarını ve hareketlerini ezberleyip, başka birisi tarafından farklı bir şekilde kullanılmaya çalışıldığı anda vereceği tepkilerle çalınmayı önlemeyi amaçlıyor. Sistemin nasıl bir farklılık getireceği ciddi bir muamma olsa da, önümüzdeki sene Apple bu yeniliği getirebilirse ilk tanıtımda şaşalı bir şekilde tanıtacağa benzetiyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir