Apple ile HTC anlaştı!

11 Kasım 2012 tarihinde Apple ve HTC firmaları tarafından ortak imzayla yapılan duyuruda, iki şirketin patent davalarına karşı uluslararası bir anlaşma yaptıkları açıklandı. Bu anlaşmayla iki şirket aralarındaki patent davalarını azmettiklerini duyurdular. İki telefon devi, mevcut ve gelecek 10 yıldaki tüm patentler için çapraz lisans anlaşması konusunda anlaştılar.

Apple ve HTC 10 yıllık anlaştı

Her ne kadar anlaşmanın detayları gizli tutulsa da, analistler, Apple’ın Android tabanlı satılan her telefondan 8$ kazanacağı hususunda ortak düşüncedeler. Apple’ın bu patent anlaşmasından dolayı yıllık 280 milyon dolar kazanacağı öngörülüyor. Sektör kaynakları analistlerine göre, Apple çok iyi bir anlaşma yaptı, çünkü HTC yakın zamanda Microsoft ile cihaz başına 5$ Android telif hakkı sözleşmesi imzaladı.

Yine de şu bir gerçek ki, iki firma sadece mevcut davalarla ilgili bir sözleşme imzalamadılar, çünkü 10 yıllık çapraz lisans anlaşması çok büyük bir olay (özellikle Apple için). Cupertino merkezli firma ilk patent davasını 2010 yılında HTC firmasına karşı kaybetmişti. Bu kayıp bir Android firmasına karşı kaybedilen ilk davaydı. Konu ise multi-touch desteğiydi.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir