Apple, iPhone 5’lerin hatalı uyku düğmelerini onarmak için yeni bir program başlattı

Apple’da başlatılan yeni bir programla iPhone 5 sahipleri hiçbir ücret ödemeden uyku tuşu hatalarını tamir ettirebilecekler. Apple bu cihazların küçük bir yüzdesinde uyku düğmesi sorunu tespit etti. iPhone 5 sahipleri kendi cihazlarının tamir için uygun olup olmadığını Apple destek sayfasından belirleyebilir.

Maalesef bu hatalı cihazlara sahip kullanıcılar, cihazlarını mağazalardan değiştiremeyecek veya tamir ettiremeyecek. Bunun yerine cihazlarınız Apple Onarım Merkezi’ne gönderilecek ki bu da 1 haftadan uzun sürebilir. Türkiye için herhangi bir bilgi yok. Onarım sürecine Türkiye dahil mi onun bilgisine maalesef ulaşamadık. Varsa bu konuda bir sorununuz Apple Mağazasından bilgi almanızı tavsiye ederim. Bu konudaki ücret politikası da şu şekilde açıklanmış. Onarımlar ücretsiz yapılıyor. Ancak cihazınız 2 yıllık garanti kapsamını geride bırakmış bile olsa, ücretsiz bu onarım programına dahil olabiliyor. Hatta Apple’ın bu tamir süresince size 16 GB’lık bir cihazda tahsis edecek(miş).

Bu konuda yukarıda linkte verdiğim Apple destek sayfasından da iletişime geçebilirsiniz. Fakat sayfanın Türkçe desteği bulunmadığı için bir dönüş alabileceğinizi sanmıyorum. En sağlıklısı Apple Türkiye tedariği veya mağazasıyla irtibata geçmeniz. 😉

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir