Apple, iPhone ve iPod parça üretimini Amerika’ya kaydırıyor

Apple’ın bir süre önce, bazı modellerin ve parçaların üretimini Amerika yerleşkesine kaydıracağı yönünde söylentiler vardı. Bu söylentiler doğrultusunda Mesa/Arizona tesisi ortaya çıktı. Bu tesiste çalıştırılmak üzere yeni mühendis alımları da gerçekleşiyor. Mühendislerin büyük çoğunluğunun iş başı yaptığı bile gelen söylentiler arasında.

Arizona’nın Mesa şehri üretim için seçilmişti. CEO Tim Cook’da daha önceleri Mac’in üretiminin tekrardan Amerika’ya getirmek istediği yönünde söylentiler de vardı. Arizona tesisi için de bu söylentinin planlanan adımı olduğu sanılmaya başlanmıştı. Kimileri de Apple’ın safir malzeme üretiminde geçileceği yönünde konuşmuşlardı. Apple bu tesisi ne için kullanacağını şimdiye dek açıklamadı. Ancak 9to5mac’in haberine göre iPhone ve iPod parçalarının üretimi için yapıldığı keşfedilmiş. (kendi ifadeleri bu şekilde: keşfettik)

apple arizona mesa tesisi

Söylentiye göre; Mesa tesislerinde iPhone ve iPod adına üretimin baştan sona tüm adımlarının gerçekleştirilebileceği ve halen mühendis arayışında oldukları bilgisi var. Ekipman ve yüzey kaplama, cam işleme, CNC otomasyon ve dahası için personel alımı gerçekleştirecek. Bu konudaki ilan için buradaki sayfaya göz atabilirsiniz.

mirc indir
mirc yukle

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir