Apple Kan Şekeri Ölçüm Cihazı (One Drop) Satacak

Apple, sağlık konusuna verdiği önemi devam ettiriyor. Kullanıcıların kan şekerlerini ölçebilecekleri küçük ve kullanışlı bir cihazın satışı Apple Store’larda başlandı. Üstelik cihaz iPhone ve Apple Watch ile tam uyumlu çalışacak.

Apple, kullanıcılarına sağlık konusunda detaylı hizmetler vermeye devam ediyor. Kullanıcıların sağlıklarını takip etmesi ve düzenlemesi ile ilgili uygulamalar ve özellikler geliştirilen firma bu sefer de diyabet hastalarına yönelik bir çalışma ile karşımızda. One Drop ismi verilen küçük cihaz, kullanıcıların kandaki şeker seviyesini ölçebiliyor. Ölçüm yapılan değerler ise Apple Sağlık uygulamasına kaydediliyor. Ancak One Drop tek başına kullanılamıyor. Küçük ve işlevsel olan bu cihazı kullanabilmek için bir iPhone ve Apple Watch’a ihtiyaç duyuluyor.

One Drop cihazına ek olarak kullanıcılar karbonhidrat değerlerini de kontrol edebiliyorlar. Hatta bu konularda kullanıcılara yardımcı olabilecek sağlık koçlarının kiralanması bile mümkün kılınmış durumda. One Drop, Apple mağazalarında 70$ gibi bir ücretten satışa sunuluyor. Ayrıca cihazı satan alan herkese 1 yıl boyunca sağlık koçu hizmeti hediye ediliyor.

Apple neredeyse her sene getirdiği yeni özellikler ve hizmetler ile kullanıcılarının sağlıklarına önem gösterdiğini vurguluyor. One Drop, aslında Apple tarafından üretilmiş bir cihaz olmamasına rağmen mağazada Apple ürünleri ile birlikte senkronize bir şekilde satışa sunulması bunun en büyük göstergeleri arasında.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir