Apple, Mac’in 30. yaş gününü kutluyor (video)

Apple bundan tam 30 sene önce Steve Jobs öncülüğündeki bir ekip ile ilk Mac bilgisayarın tanıtımını yapmıştı. Teknolojinin bir yapıtaşı bile diyebileceğimiz bu ürünün ardından dünyamız hızla değişmeye başladı. Çünkü artık bilgisayar dediğimiz cihazlar şimdiki haline ilk benzerliğine kavuşmuş ve artık evlerimize girebilecek bir konsept halini almıştı. Şu anki teknoloji bile bu ana çok şey borçluydu.

Apple Mac’in 30. yılını kutluyor. Bununla ilgili bir de video yayınlandı. Geçmişten günümüze bir mac serüveni oluşturulmaya çalışılmış. Video’yu çok beğendiğimi söyleyemem. 30. yıl için hazırlanan video bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum. Daha çok yoruma dayalı bir video olmuş.

Mac bilgisayarlar o zamanki silikon vadisinde tanıtılmış ve ilk ev bilgisayarı konseptine kavuşmuştu. Şimdiki macbook inceliğine kadar teknoloji ve mac aynı paralelde yol aldı. Macintosh ile teknolojinin gücü artık herkesin elindeydi. Verdiğimiz sözü tuttuk diyorlar ve haklılar da.

Mac doğum günü mesajı
1984 yılında Apple Macintosh’u dünyaya tanıttı.
Birçok insanın çok rahat ve kolay kullanabileceği şekilde tasarlandı.
Ve bir sözle geldi: İnsanların eline konabilen teknolojinin gücü ancak dünyayı değiştirmek olabilirdi.
İşte bu söz tutuldu.
Bu gün biz tasarlamayı, bağlanmayı, paylaşmayı, 30 yıl önceki hayal edilemeyecek yollarla öğrendik.
Önümüzdeki 30 yıl içinde neler yapabileceğimizi düşünün.

Mesajın içeriğine baktığımızda yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır şeklinde güzel ve yerinde bir vurgu var.

Peki Apple ilk macintosh’un tanıtımı için nasıl bir reklam filmi çekmiş olabilir. Hemen bunu da yayınlamış olalım. Değişim başlasın sloganındaki gibi bir kendine hakimliği varmış.

Mouse (bilgisayar faresi) şeklinde bir teknoloji girdi hayatımıza. Aslında farenin de mucididir macintosh. Daha önceleri xerox sanıyorum benzer bir kablolu teknolojiden faydalanıyorken, Steve Jobs bundan ilham alıp evimizdeki bilgisayarlarda olması gerektiğini düşünmüş. Bilgisayar operatörlüğünün başlıca elemanı olmuş ve sayesinde de kolay bir kullanım imkanı başlamış.

İyi ki doğdun Mac…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir