Apple, Maps için Embark’ı satın aldı

Apple iOS 6’nin çıkışıyla birlikte kendi Maps uygulamasını da duyurmuştu. Ancak yaşanan aksilikler nedeniyle stabil bir görünüm çizmeyen Apple Maps geri adım atarak geliştirmelere devam edeceğini duyurmuştu. Bu süre içerisinde de diğer maps uygulamalarından faydalanmalarını tavsiye etmişti. Tabiki bu durum en çok Google Maps’in işine geldi.

Apple bu anlamda iyi bir maps uygulaması çıkaracaktır ve iyi bir rakip olacaktır. Bu konuda çalışmalarının sürdüğünü biliyoruz. iOS 7‘nin tanıtımına yetişeceğini sanmıyoruz. Apple bu aranın çok uzamasını istemiyor. Bunun için de başka şirketleri satın alarak tecrübelerini kazanmaya çalışıyor. Bunun için her fırsatta bir şirketle adı anılıyor veya satın alma gerçekleşiyor.

Şimdiki satın aldığı şirket Embark. Apple söz konusu durumu onaylıyor. Ancak satın alma bedeli henüz açıklanmadı. Embark iki sene önce kurulmuş olan ve iOS ve Android için toplu taşıma alanında uygulamalar hazırlıyorlardı. Bu konudaki başarıları sayesinde de Apple’ın dikkatini çekmeyi başardı. Bünyesinde bulunan 7 kişi, derhal Apple Maps çalışanlarıyla birlikte işe koyulacak.

apple map embark

Apple Maps ilk tanıtımında toplu taşıma hakkında herhangi bir yazılıma sahip değildi. Bu satın almayla toplu taşımanın da Apple Maps’te yer alması sağlanabilir. Google Maps‘te toplu taşıma uygulaması yer alıyor. Epeydir de kullanılan bir hizmet. Embark da bu konuda oldukça başarılıydı. Öyle ki; yarım milyondan fazla kullanıcı kitelesine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Satın almanın ardından Android uygulaması geri çekildi. Ancak iOS uygulaması halen yayında.

Apple, Maps uygulamasını geliştirmek için satın almalara devam ederken, şüphesiz Google da boş durmuyor. Geçtiğimiz günlerde Waze’yi satın alarak Google Maps’e yeni özellikler eklemişti. Bakalım Maps kapışması nasıl bir yol izleyecek…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir