Apple Maps ve Siri MAC’e Geliyor

Apple’ın MAC bilgisayarları üzerinde kullandığı OS X işlemcisinin 10.9 versiyonu, iPhone, iPad ve iPod Touch modellerinde bulunan Siri ve Apple Haritalar desteğiyle birlikte geliyor. 9to5mac yazarı Mark Gurman tarafından güvenilir bir kaynağa dayanılarak yapılan haberde, OS X 10.9’un Siri ve Haritalar desteğiyle birlikte geleceği söylendi. Haberde, iki özelliğin de deneme aşamasında olduğu ve önümüzdeki yılın prime time’ına yetişeceği söylentileri yer alıyor.

Apple MAC siri

Haberin devamıda, geliştiricilerin Map App Store programlarına haritalar özelliğini entegre imkânı bulabileceklrei söyleniyor. Programcılar şu anda iOS programlarına iOS MapKit aracı sayesinde Apple Haritalar özelliğini entegre etme imkânına sahipler.

Bildiğimiz üzere, OS X Mountain Lion’da mevcut iOS özellikleri olan Bildirim Merkezi, AirPlay, Dikte, Oyun Merkezi, Hatırlatıcılar, Notlar, iCloud Doküman Eşzamanlaması gibi birçok özellik.

Geriye kalan diğer iOS özelliklerinin Mac platformuna gelmemesi için hiçbir sebep yok gibi görünüyor. Siri ve Haritalar gibi çok kullanılan uygulamaların gelmesi hiç de fena olmayacaktır.

Umarız Apple Haritalar ve Siri’yi yayınlamadan önce uzun testlerden geçirirler ve yayınlandıktan sonra yeni sorunlar çıkmaz.

Bu arada iBooks Mac’e ne zaman gelecek acaba?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir