Apple Music, 10 milyon ücretli abone sayısına ulaştı

Apple music, kullanıma sunulmasının ardından 6ay geçmesine rağmen çok iyi bir grafik yakalayan Apple Music‘de gözle online müzik platformları arasında en yüksek kullanım ve üye sayısına sahip olan Spotify’a dikmiş durumda. Rakamlar ilk 6 ay olmasına rağmen ücret ödeyen üye sayısı olarak 10 milyon barajını aştı. Ancak bu grafikler bir de Spotify cephesinden incelendiğinde biraz gölgede kalabiliyor. Çünkü Spotify’da bu süreçte yerinde saymıyor. Aynı şekilde Spotify da büyüme gösteriyor.

Apple Music’in bu başarısında ilk 3 ay ücretsiz kullanıma sunulmasının da etkisi var elbette. Haziran 2015’te kullanıma sunulan Apple Music, Ekim ayına kadar 6,5 Milyon para ödeyen kullanıcı sayısına ulaştığını duyurmuştu. Sonrasında bir adım daha atarak Kasım 2015’te Android’li kullanıcılarla da buluştu. Bu da ivmenin daha da güçlenmesine sebep oldu şüphesiz.

Spotify‘ın Haziran 2015 verilerini göz önüne aldığımızda 20 Milyon para ödeyen kullanıcı olduğunu ve Apple’ın Spotify’ın yarsına ulaştığını görüyoruz. Spotify’ın hali hazırda 75 Milyon aktif üyesi bulunuyor. Apple her 2 saniyede yeni bir üyeye sahip olurken Spotify her 3 saniyede bir yeni üyeye sahip oluyor. Bu verilerle bile hesaplansa Apple Music 2016 yılında Spotify’ı yakalaması zor görünüyor.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir